4 greșeli de evitat atunci când construiești

Să ridici o construcție de la zero nu este deloc un lucru ușor, iar acest lucru este universal valabil, atât pentru beneficiari, cât și pentru dezvoltatori deopotrivă. Greșelile pot apărea cu ușurință, chiar și atunci când ai toate informațiile la îndemână, însă unele chiar pot fi evitate, dacă știi să le intuiești la timp. Iată ce greșeli ar trebui să eviți să faci și care sunt cele mai comune dintre acestea.

Alocarea unui buget nepotrivit

Felul în care estimezi cheltuielile este foarte important pentru bunul mers al lucrărilor de construcții. Bugetul trebuie discutat și analizat având în vedere un necesar de materiale, conform devizelor estimative. Dacă ți se pare că acest lucru este dificil de făcut, atunci colaborează cu o firmă specializată și consultă un ghid de construcție pentru a înțelege mai bine care sunt cheltuielile de care te poți lovi pe parcursul lucrărilor de construcții. 

În mod ideal ar trebui să nu cheltui banii pe investiții inutile, sau pe amenajări care nu ți-ar aduce niciun beneficiu. De aceea ar trebui să ai în vedere un sumar al lucrărilor după care să te ghidezi din punct de vedere al prețului, dar și al materialelor și cantităților de materiale estimate. Este normal ca, fiind un buget aproximat, acesta să fie ușor depășit, însă în construcții este indicat să menții investiția la un nivel optim, pentru ca în final să poți fi mulțumit de rezultate.

Nerespectarea etapelor de lucru

Pe un șantier etapele de lucru sunt bine definite și o regulă nescrisă în construcții implică reducerea la minim a timpilor morți. Acest lucru înseamnă că ar trebui să ai în vedere realizarea altor etape de lucru atunci când pentru o alta este nevoie de timp, iar un exemplu de acest tip este timpul de uscare al betonului sau imposibilitatea de a realiza lucrări de construire sau amenajare la interior. Astfel, în loc să pierzi circa 7-14 zile, cât ar fi estimativ timpul de uscare al betonului și în loc să stagnezi dacă afară plouă, ai putea în loc să te ocupi de lucrări la interior, de realizarea de amenajări la alt etaj sau de lucrări la nivelul instalațiilor. Important este să eficientizezi pe cât posibil timpul de lucru, astfel încât lucrarea să avanseze și nu să stagneze. 

Alegerea greșită a echipelor de muncitori

Alegerea personalului de lucru ar trebui să devină un subiect educativ, demn de adevărate seminarii, deoarece în continuare beneficiarii tind să se bazeze pe muncitori de duzină, deși pe piața construcțiilor au apărut nenumărate firme care îți oferă adevărați profesioniști pentru realizarea unor construcții trainice. Din păcate, costurile mici propuse de către echipele independente atârnă greu în balanța bugetelor, însă alegerea este una cum nu se poate mai greșită.

Adevărul este că vei avea nevoie de profesioniști, de persoane specializate care să te ajute, deoarece lucrările de construcții nu sunt o joacă. O clădire, o locuință, trebuie să îndeplinească anumite cerințe de stabilitate și rezistență, pe care doar profesioniștii le pot garanta, deoarece construcția se realizează după proiect și nu după ”ureche”.

Alegerea greșită a materialelor

Este foarte important să ai un sprijin atunci când construiești, deoarece poți greși adesea și în ceea ce privește alegerea materialelor. Vei vedea că pentru fundații vei avea nevoie de o anumită clasă a betonului și de o rezistență mai mare, că armăturile sunt de diametre diferite, că tencuielile sunt de mai multe tipuri și că pentru izolare există materiale naturale pe care le poți confunda foarte ușor. Alegerea materialelor nu este un task ușor, drept pentru care dacă nu ai ajutorul potrivit poți consuma bani prețioși pe greșeli pe care va fi greu să le repari.

Realizarea unei construcții nu este tocmai ușoară, așa că fii atent și evită aceste 4 greșeli, pentru ca investiția ta să fie protejată. Fii informat și alege să ai grijă de tine construind o casă care să îți ofere atât confortul mult visat cât și siguranța. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *