5 idei pentru amenajarea unei bai clasice:

O astfel de baie este caracterizata de mobilier cu finisaje si decoratiuni clar vintage, care se disting printr-o inspiratie retro care sugereaza o impresie de caldura si intimitate; cu toate acestea, fiecare element este absolut functional si eficient. Printre altele, aceste camere reprezinta o sursa extraordinara de confort si sunt intotdeauna confortabile si primitoare. Acum poti gasi tot ce ai nevoie pe laguna.ro.

Cada de baie

Daca doriti sa creati o baie clasica, cada de baie este un adaos foarte important. Baia nu este utila doar pentru igiena, ci si pentru a va reface energia la sfarsitul zilei. De fapt, cada de baie este una dintre emblemele acestui tip de mobilier, deoarece simbolizeaza pe deplin combinatia dintre relaxare si functionalitate. Este de la sine inteles ca designul trebuie sa fie pur si curat, modern, in ciuda referintelor clasice. In acest fel, cada de baie se va armoniza perfect cu restul camerei si nu va parea niciodata nelalocul ei. Unii oameni cred ca acest element este incomod, mai ales in camere mici, dar nu este cazul: conditia este sa alegeti un model cu o arhitectura liniara si curata.

Chiuveta cu oglinda

Chiuveta este unul dintre accesoriile de baie care nu ar trebui sa lipseasca niciodata dintr-o baie. Lavoarele cu coloana sunt ideale pentru mediile vintage: pot fi instalate cu usurinta pe perete, ocupa doar cativa centimetri si contribuie la definirea unei atmosfere potrivite stilului. Inca o data, recomandam ca material principal ceramica, a carei suprafata neteda si stralucitoare va conferi intregului un plus de valoare considerabil. Cele mai bune robinete pentru bai care se incadreaza in aceasta categorie sunt robinetele cu dubla comanda, adica robinetele cu doua butoane, unul pentru apa rece si unul pentru apa calda.

Placi de baie clasice

Cum sunt asezate placile? In primul rand, este important sa lucrati pe o baza fara denivelari: puteti folosi smirghel obisnuit pentru a netezi peretele si a-l face complet omogen. Exista adezivi speciali pentru fixarea placilor, pe care ii puteti gasi cu usurinta in orice magazin de bricolaj. Inainte de a continua, efectuati masuratori atente cu ajutorul unei rigle. In cele din urma, stergeti orice reziduu cu o carpa moale din microfibre!

O podea cu efect de lemn

Baile clasice au nevoie de o podea adecvata. Si ce este mai bun decat lemnul pentru a sugera o imagine de rusticitate si caldura? Intrebarea este urmatoarea: lemnul, intr-o incapere precum o baie, tinde sa fie deteriorat de factori precum apa, umiditatea, petele si schimbarile de temperatura. Din nou, solutia este gresia portelanata, in acest caz efectul de parchet, care imita nuantele materialului in cauza, dar este mult mai solida si mai durabila.

Atentie la detalii

In concluzie, o baie clasica trebuie sa fie ingrijita pana la ultimul detaliu. Este necesar sa nu exageram cu decoratiunile, dar nici nu trebuie sa cadem in eroarea opusa si sa cream o piesa de mobilier goala. Asezati cateva lumanari parfumate shabby chic pe rafturi din lemn; infrumusetati peretele cel mai liber cu un tablou tematic. Nu uitati de cateva sticle colorate plasate strategic ici si colo si poate o mica planta intr-un ghiveci de beton sau de aluminiu. Detalii care pot parea de prisos, dar care, de fapt, sunt menite sa personalizeze spatiul si sa-l faca mai primitor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *