5 investiții utile pe care să le faci pentru ferma ta

0
1
Herd of dairy cattle. Original public domain image from Wikimedia Commons

Dacă dorești să începi o afacere în domeniul agricol, deschiderea unei ferme este o investiție foarte inspirată, care va deveni profitabilă în cel mai scurt timp. Ai nevoie de un capital care să te ajute să pornești la drum, iar pe măsură ce afacerea va începe să funcționeze, poți continua să investești pentru a te dezvolta.

Descoperă în acest material care sunt principalele investiții pe care trebuie să le facă un fermier care administrează o astfel de afacere.

Terenurile agricole și pentru spațiile administrative

Orice fermă are nevoie de unul sau mai multe terenuri agricole, iar dacă vrei ca afacerea să fie una profitabilă, nu poți să te mulțumești cu suprafețe mici. Un mare avantaj ar fi dacă deții deja astfel de terenuri, pentru că vei fi scutit de niște cheltuieli importante. În caz contrar, trebuie să cumperi sau să închiriezi. 

De asemenea, mai ai nevoie de teren pentru amenajarea hangarelor pentru utilajele agricole, a spațiilor de depozitare și a spațiilor administrative, așa că trebuie să ai în vedere și acest aspect.

În cazul fermelor zootehnice, ai nevoie de terenuri pentru pășunat, pentru amenajarea adăposturilor pentru animale și, eventual, pentru amenajarea unor unități de prelucrare.

Echipamente și utilaje

Într-o fermă profilată pe cultura cerealelor sunt necesare o serie de utilaje pentru pregătirea terenului și efectuarea lucrărilor specifice pe parcursul perioadei de vegetație. 

Tractorul este un utilaj esențial, de care ai nevoie pentru a putea atașa diferite echipamente precum pluguri, grape, semănători sau dispozitive pentru stropit cu soluții fitosanitare. De asemenea, pentru momentul recoltării, ai nevoie neapărat de o combină.

În cadrul unei ferme zootehnice, investițiile se concentrează pe achiziția de echipamente destinate bunăstării animalelor. Adăposturile trebuie să fie dotate cu adăpători, hrănitori, sisteme de ventilație și iluminat și multe alte accesorii. Cele mai multe dintre acestea pot fi comandate de la orice magazin online cu articole pentru fermă.

Soluții pentru tratamente

Plantele de cultură necesită tratamente fitosanitare, care se administrează în fiecare sezon pentru a le proteja de boli și dăunători. Substanțele folosite fac parte din categoria pesticidelor, și se administrează sub formă de soluții, în combinație cu apă. Astfel, în fiecare an trebuie să îți procuri din timp stocuri suficiente de erbicide, fungicide și insecticide, pe care să le administrezi la momentul oportun.

În cazul fermelor zootehnice, investiția merge către vaccinuri și alte tratamente administrate animalelor în scop preventiv, pentru a evita îmbolnăvirile.

Îngrășăminte și furaje

Resursele nutritive naturale din sol nu sunt inepuizabile și se diminuează de la un sezon agricol la altul. Prin urmare, terenurile trebuie să fie fertilizate pentru a completa rezerva de nutrienți și a asigura astfel cantitatea optimă de hrană pentru plantele de cultură. În acest scop, este nevoie de îngrășăminte, care trebuie achiziționate an de an și reprezintă o altă investiție importantă pentru fermieri.

Și animalele au nevoie de hrană, iar asigurarea acesteia nu este o problemă pe timpul verii. Zonele de pășunat oferă în mod natural toată hrana necesară, însă situația se schimbă în sezonul rece. 

În această perioadă, animalele nu mai pot ieși la pășunat, iar principala sursă de hrană o constituie furajele. Orice crescător de animale își face din timp rezerve de furaje, investind an de an sumele necesare achiziționării acestora.

Promovare

Dacă administrezi o fermă care livrează produse direct consumatorilor, ai nevoie și de promovare pentru a atrage cât mai mulți clienți. În acest caz, publicitatea nu este un moft, ci o bună modalitate de a-ți crește considerabil profitul cu o investiție mică.

Fă-ți un site propriu unde să prezinți produsele tale și să primești comenzi online, creează-ți pagini pe rețelele de socializare și promovează-ți anunțurile. Nu în ultimul rând, participă la târguri și la alte evenimente unde îți poți atrage noi clienți și oferă cărți de vizită ori de câte ori ai ocazia.

Acestea sunt cele mai importante investiții pe care orice fermier trebuie să le facă pentru bunul mers al fermei. Nu neglija niciuna dintre ele dacă vrei să urmezi drumul către succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here