5 lucruri care nu pot să lipsească din ghiozdanul unui elev

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ghiozdanul unui elev începe să fie din ce în ce mai încărcat, întrucât are nevoie de extrem de multe lucruri pe parcursul zilei la școală. Totuși, nu este sănătos pentru copil să care o asemenea greutate. Astfel, spațiul ghiozdanului trebuie optimizat la maxim, numai lucruri de care are absolută nevoie trebuind să se regăsească în el.

Iată 5 obiecte esențiale pentru un elev, care nu îi îngreunează ghiozdanul!

1. Penar

Penarele pentru elevi sunt esențiale în ghiozdanul lor, întrucât un penar este printre primele forme de organizare cu care intră elevul în contact. Cei de la librariajunior.ro au o gamă variată de modele și dimensiuni de penare pentru elevi perfecte pentru toate preferințele. Aici își va pune toate obiectele de scris, iar dacă penarul este unul colorat și cu model, acesta îl va încânta și mai tare pe copil. Lăsați copilul să își aleagă penarul, căci alegerea trebuie să vină din partea lui nu numai ca să fie placul său, dar și să se obișnuiască cu luatul de decizii.

2. Mapă

Un alt mod de a dezvolta abilitățile de organizare ale elevului este prin intermediul mapelor. În mapă, va pune hârtiile pe categorii, astfel încât acestea vor fi protejate de eventuale distrugeri. Pe fiecare mapă, va lipi o etichetă cu materia pentru care a adunat foile, această activitate putând deveni chiar distractivă pentru el, dacă implică culori vii și carioci. O puteți face împreună, ca activitate în familie, fiind un mod frumos de apropiere.

3. Caiete mici

Elevul n-are nevoie de mai mult de un caiet pentru fiecare materie, iar cele mici îi sunt de ajuns pentru a scrie toată informația predată într-un an. Bineînțeles, caietele dictando vor fi folosite la materiile potrivite, și cele de matematică, la fel. Caietele trebuie puse în copertă, altfel se vor uza și chiar distruge. Dacă elevul alege singur coperțile, îi va plăcea mult mai mult această idee.

4. Stilou

Folosirea unui stilou este singura modalitate prin care copilul poate dobândi un scris frumos, caligrafic. Utilizarea acestuia cu cerneală este obligatorie, măcar în primii ani de școală, pentru binele elevului. Acesta poate sta în penar sau, separat, într-o tocă specială. Există și stilouri cu tot felul de modele, având imprimate desenele animtate preferate de copii. Puteți chiar să gravați stiloul cu numele copilului, dacă vi se pare o idee interesantă.

5. Sticlă de apă

Nu trebuie să uitați de necesitatea copilului de hidratare. Este important ca acesta să învețe importanța de a bea apă pe tot parcursul zilei. De aceea, optați pentru o sticlă din oțel inoxidabil într-o culoare pe placul lui. În ciuda aparențelor, este ușoară și nu emană toxine în apa de băut. Pe lângă toate aceste avantaje, este și durabilă.

Experiența de a merge la școală trebuie să fie cât mai plăcută pentru elevi, altfel vor exista consecințe în dezvoltarea lor personală și profesională. Prin faptul că părinții le oferă copiilor obiectele de mai sus, de care au absolută nevoie, aceștia contribuie la bunăstarea și evoluția armonioasă a copilului lor.

Sursa foto: pexels.com

spot_imgspot_img