5 lucruri la care să fii atent când îți construiești o casă nouă

Construcția unei noi case poate fi destul de stresantă, motiv pentru care poți pierde câteva elemente din vedere. Pentru a-ți fi veni în ajutor, ți-am pregătit o listă cu 10 lucruri cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită, astfel încât să totul să iasă perfect și să te bucuri de noua ta casa timp îndelungat. 

Iată care sunt TOP 5 cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent

1.  Asigură-te că ai o echipă de constructori bună

În construcția unei case, cel mai important lucru este să îți alegi de la bun început o echipă de constructori în care să ai încredere și care să îți placă cum lucrează. Pentru a face acest lucru, poți merge să vizionezi și alte construcții făcute de aceștia, iar mai apoi să te asiguri că semnezi un contract cu aceștia. 

2. Alege finisajele din timp

Cu cât amâni mai mult acest lucru cu atât de dificil să-ți fie să alegi finisajele atunci când ești pe ultima sută de metri. Astfel, gândește-te din timp cum îți dorești să arate casa, ce detalii sunt pentru tine importante și comunică-le constructorului din timp. 

3. Asigură-te că ai o centrală termică de calitate

Unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să ai grijă atunci când ești în proces de ridicare a unei noi case este sistemul de încălzire pe care îl alegi. Acesta trebuie să fie cât mai calitativ și mai performant, astfel încât să nu ai probleme cu acesta. Nu îți vei dori ca la scurt timp după terminarea casei să trebuiască să înlocuiești țevi. Astfel poți opta pentru una dintre centrale termice de la Instalații Shop, recunoscute pentru calitatea ce o oferă. 

4. Instalația electrică

La fel ca la instalația termică, e necesar să te asiguri că toată instalația electrică este realizată la standarde înalte, precum și că răspunde nevoilor și dorințelor tale. Astfel, asigură-te că ai destule prize în bucătărie, fiind locul în care se vor afla cele mai mult electrocasnice ce vor fi folosite concomitent, precum și că există ieșiri pentru sistemul de iluminat oriunde îți dorești. 

5. Alege să folosești materiale de construcții de calitate

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci atunci când construiești o casă este să te asiguri că folosești materiale de construcție de calitate și care să-ți ofere durabilitate în timp. Astfel, poți alege să lași pe mâna constructorului să achiziționeze cele necesare sau, dacă îți dorești să te implici mai mult, alege să-l însoțești la magazin, unde poți vedea cu siguranță ce vor alege. 

Construcția unei case nu este niciodată un proces ușor și de scurtă durată, ci presupune implicare până în cele mai mici detalii. De aceea e important să fii organizat și să îți planifici lucrurile pe care le ai de făcut, astfel încât să nu ratezi nimic. 

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *