De ce are nevoie orice copil pentru a învăța mai bine la școală? Iată care este secretul părinților eficienți!

0

Pentru fiecare copil în parte, experiența educațională poate fi diferită. Unora le este foarte ușor să asimileze totul, iar părintele pare că nu trebuie să se implice foarte mult. Pentru alți copii poate fi mai dificil și au nevoie de condiții speciale pentru a fi stimulați, iar asta poate reprezenta o provocare pentru părinți. Strategiile necesare pentru un astfel de proces se bazează pe abordarea unor atitudini care să genereze experiențe pozitive în strânsă legătură cu școala și învățarea, iar aici te poți implica 100%.

         Modelul și atitudinea ta contează cel mai mult pentru micuțul tău, chiar dacă uneori pare că este doar un factor minor, având în vedere că este acum înconjurat de profesori și atâția alți colegi. Ca părinte ești, însă, responsabil să modelezi felul în care copilul tău vede educația. Acest lucru poate fi făcut prin recompense echilibrate, un program bine pus la punct și încurajarea copilului spre a face greșeli.

Iată de ce are nevoie orice copil pentru a face progrese semnificative în ceea ce privește învățarea:

Organizează un sistem de recompense

         Sistemul de recompense pentru rezultate optime poate fi extrem de eficient, dar și înșelător. Este normal să îți manifești entuziasmul pentru reușita copilului, dar nu să treci într-o extremă a condiționării. Dacă recompensa pentru o notă mare va fi un telefon nou, dar pedeapsa pentru o notă mica va fi confiscarea telefonului alături de un discurs referitor la cât de dezamăgit ești, această atitudine îți va afecta copilul până în viața adultă. În felul acesta, el învață că merită să fie iubit doar atunci când face ceva bine și această lecție îl va frământa și în alte capitole ale vieții.

Oferă-i rechizitele potrivite

         Rezervă-ți o doză de răbdare de fier pentru acest capitol. Rechizitele potrivite pot stimula apetitul copilului pentru învățare. Găsești o mulțime de rechizite pentru școală pe site-ul celor de la CRTBirotica.ro, ceea ce îți va ușura mult munca. Lasă copilul să alegă ce îi place cel mai mult și faceți aceste cupărături împreună. Dacă pregătirea și procesul de învățare sunt asociate constant cu jocul, totul va fi mai familiar și mai simplu pentru cel mic. Important este să nu simtă presiunea unei responsabilități prea mari, iar aceasta să fie înlocuită cu plăcerea jocului.

Încurajează-l să greșească

         Societatea în care trăiești este plină de oameni care se tem să greșească. Teama față de eroare îi conduce în mod natural spre minciună, falsificare și trișare. Nu ai vrea ca și copilul tău să internalizeze o astfel de atitudine toxică, dar îți dorești să învețe din propriile greșeli. Încurajează-l să greșească și expune o atitudine cât mai pozitivă atunci când o face. Stimulează-i, astfel, curiozitatea și dorința de a învăța din orice fără a se descuraja rapid. Doar așa poți face din el un individ puternic și cu tărie de caracter.

         În concluzie, copiii au nevoie de experiențe pozitive atunci când vine vorba de școală și învățare. Uneori poate fi dificil, având în vedere că nu ești singurul factor responsabil pentru modul în care interacționează cel mic cu școala, dar ești responsabil pentru o mare parte din felul în care acesta va vedea educația de-a lungul vieții. Începând de la cel mai mic detaliu, mizează pe proces, nu pe rezultate.

sursa foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *