5 Moduri prin care cosmetica dentara iti poate imbunatati zambetul

Cosmetica dentara este o ramura a stomatologiei care ajuta la imbunatatirea calitatii si aspectului zambetului pacientilor. Procedurile cosmetice pot fi, de asemenea, de natura restaurativa, permitandu-le pacientilor sa se bucure atat de o infrumusetare a aspectului danturii, cat si de o functionalitate generala mai buna a dintilor. Cu atat de multe optiuni cosmetice disponibile, o vizita la stomatolog te poate ajuta sa dispui de un plan de tratament care sa iti rezolve toate problemele orale. Cosmetica dentara este ideala pentru majoritatea pacientilor de orice varsta si poate face minuni pentru imbunatatirea increderii si stimei de sine.

Iata 5 moduri prin care cosmetica dentara poate ajuta la imbunatatirea zambetului:

1. Tratamentul ortodontic. Este ideal pentru copiii, adolescentii, adultii si chiar oamenii in varsta care au dintii strambi, aglomerati sau distantati. Acesta ajuta la imbunatatirea si perfectionarea danturii folosind un aparat dentar. In ziua de azi, exista o sumedenie de tipuri de aparate dentare: metalice, din safir, Invisalign, linguale, etc., toate menite sa indrepte dintii si sa corecteze ocluzia dentara.

2. Albirea dentara. Odata cu trecerea in varsta si din cauza anumitor obiceiuri alimentare, dintii pot incepe sa se ingalbeneasca, sa se decoloreze sau sa se pateze. Iar dintii patati pot avea un impact semnificativ asupra increderii si stimei de sine. Pentru a rezolva o astfel de problema, medicii dentisti recomanda un tratament de albire profesionala a dintilor (cu lumina polarizanta sau laser) sau un tratament de albire la domiciliu, care consta in aplicarea unor benzi ce contin peroxid de hidrogen sau in aplicarea unui gel pe niste gutiere special concepute.

3. Implanturile dentare. Implantul dentar este, de obicei, utilizat pentru a inlocui un dintre care a cazut sau a fost extras. De asemenea, implanturile pot fi folosite pentru a mentine o proteza in loc, astfel incat sa nu alunece sau sa cada. Pivotul (radacina) implantului se introduce adanc in os si lasat sa se integreze timp de 4-6 luni, dupa care este completat de o coroana dentara speciala. Implantul dentar reprezinta cea mai buna si cea mai sigura modalitate de acoperire a golului lasat de un dinte lipsa, deoarece arata si functioneaza ca un dinte natural, iar cu o ingrijire corecta poate rezista toata viata.

4. Fatetele dentare. Fatetele sunt niste constructii protetice care se aplica pe partea frontala a dintilor in asa fel incat sa le imbunatateasca aspectul. Acestea sunt folosite, de regula, pentru a acoperi imperfectiunile si defectele dentare, cum ar fi golurile, spatiile interdentare, decolorarea si petele. Fatetele sunt facute in asa fel incat sa arate complet natural, fara ca privitorii sa observe diferenta dintre ele si dintii obisnuiti. Reprezinta o alternativa rapida si relativ neinvaziva la lucrarile cosmetice mai extinse, insa nu sunt recomandate dintilor sanatosi.

5. Coroanele dentare. Coroana dentara se aplica peste un dinte care a fost compromis. Un dinte este considerat compromis daca a fost rupt, fracturat, fisurat sau daca are o plomba mare care ii slabeste structura. De regula, coroana dentara este necesara in urma unui tratament de canal radicular. Are un aspect natural, care sa nu iasa in evidenta fata de dintii naturali si poate dura chiar si zeci de ani daca pacientul are o ingrijire orala corespunzatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *