5 sfaturi pentru a asseza invitatii la masa

nunta

5 sfaturi pentru a asseza invitatii la masa

Asezarea invitatilor la masa este unul din cele mai dificile lucruri atunci cand vine vorba despre organizarea nuntii. Este foarte dificil pentru viitorii casatoriti sa stea ore intregi sa se gandeasca ore intregi cine unde va sta la masa si cu cine.

Iata cateva trucuri si sfaturi care iti vor fi cu siguranta de ajutor.

Pe cine punem la masa de onoare? In primul rand, in mod evident, ii punem pe miri. Mireasa trebuie sa se aseze la stanga si mirele la dreapta. Langa ei de obicei stau nasii. Dar aici pot sta si parintii, fratii sau surorile si  de ce nu, cei apropiati.

Totul depinde insa de dorintele mirilor in ceea ce priveste cine va sta alaturi de ei la masa.

Trebuie sa asezam insa invitatii sau sa ii lasam sa se aseze liberi? In acest caz, sunt 2 filozofii care se infrunta, cu avantaje si inconveniente.

Pe de o parte sunt cei care aleg sa ofere libertate totala invitatilor sai de a aseza unde vor. Dar poate ca unele mese vor fi prea aglomerate si unele vor ramane goale, chiar daca viitorii miri nu isi vor mai bate capul cu asta.

Pe de alta parte, sunt cei care aleg sa se ghideze dupa un plan al mesei. Se vor asigura de faptul ca nimeni nu va ramane izolat dar vor exista mereu invitati nemultumiti de locul lor.

Cum poti aranja mesele? Iata cateva lucruri de care sa tii cont.

Copiii vor iesi mai des de la masa deci nu ar trebui sa fie pusi langa masa celor cu formatia sau materialul sonor si luminos.

Nu puneti persoanele in varsta langa boxe deoarece nu vor putea vorbi in voie. Aici ar fi mai bine sa fie asezati cei tineri sau prietenii.

Lasati destul loc intre mese pentru ca ospatarii si restul invitatilor sa circule in voie.

Trebuie sa amestecam sau nu familiile? Da, daca vrei ca acestia sa se cunosca mai bine si sa socializeze. Nu, daca vrei sa pui impreuna familiile care se cunosc deja pentru a se distra in voie. Poti alege in functie de preferinte si de dorinte.

Sfaturi suplimentare.

  • pune la aceeasi masa persoanele timide cu cele mai sociabile.
  • la fiecare masa trebuie sa alternam femeile cu barbatii.
  • nu separati cuplurile.
  • daca sunt mai multi copii, acestia pot sa fie asezati in functie de varsta.

Articol optimizat in motorul Google de Advertoriale SEO si planificareanuntii.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *