Cu ce imbrăcăm copiii la somn?

Alegerea ținutei pentru bebeluș este uneori o veritabilă bătaie de cap pentru părinți.  Hăinuțele în care este îmbrăcat copilul pe timp de noapte îți pune amprenta asupra calității somnului și odihnei lor din timpul nopții. De aceea, este important ca pijamalele să fie alese în mod corect și să fie adaptate fiecărei vârste în parte.

Bebelușul a mâcat bine? A dormit suficient? Este acoperit în mod corect? O mulțime de întrebări pe care părinții și le pun în mod constant. Cele cu privire la ținuta bebelușului pe timp de noapte sunt recurente deoarece îmbrăcarea unui bebeluș poate fi o veritabilă misiune pentru părinți. Cauza este următoarea: bebelușii nu sunt capabili să își regleze temperatura corporală ca și adulții. Înainte de culcare, trebuie verificată temperatura copilului, punând mâna pe ceafă. Este un indicator bun pentru a ști dacă trebuie să mai adăugăm sau nu haine. Dacă ceafa este prea caldă, se mai poate înlătura un strat de haine. Dacă ceafa este rece, poți pune o hăinuță în plus.

Cum îmbrăcăm bebelușul în nopțile de iarnă?

Este destul de dificil să ne dăm seama dacă bebelușul se simte sau nu în largul său în hainele cu care l-am îmbrăcat. Deoarece încă nu se poate exprima, există o serie de semne prin care ne putem da seama ce este de făcut: atunci când îi este prea frig sau prea cald, bebelușul este mai agitat și se tot mișcă de pe o parte pe alta. În timpul nopților de iarnă, bebelușul se va îmbrăca cu un body cu mânecă scurtă și o pajama din catifea. Se va acoperi cu o pătură subțire.

Cum îmbrăcăm bebelușul în nopțile de vară?

Vara, părinții trebuie să opteze pentru o pijama lejeră, cu mânecă scurtă. Dacă este foarte cald, bebelușul se poate îmbrăca doar cu un body cu mânecă scurtă. În timpul caniculei, când temperaturile depășesc 35 de grade, bebelușul se poate culca doar în scutec, fără probleme. Atunci când unui bebeluș îi este foarte cald, transpiră foarte ușor la păr.

Cum îmbrăcăm bebelușul în nopțile de toamnă?

Temperaturile de toamnă variază în funcție de regiune. Pijamaua trebuie să fie una medie, nici prea groasă nici prea subțire.

Cum îmbrăcăm bebelușul în nopțile de primăvară?

Primăvara, temperaturile variază de la o noapte la alta. Îmbrăcarea unui bebeluș pe timp de noapte este și mai dificilă. În funcție de temperatură, se va opta pentru o pijama mai subțire sau mai groasă. Deoarece există și seri de tomană cu 30 de grade, trebuie să avem la îndemână și o pijama cu mânecă scurtă.

Articol optimizat in motorul Google de Advertoriale SEO si parintimoderni.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *