5 sfaturi utile pentru eficientizarea muncii de acasă

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Indiferent dacă ești freelancer sau dacă în perioada aceasta te-ai mutat cu munca de acasă, e important să știi că există o mulțime de metode prin care îți poți eficientiza programul de lucru, astfel încât să ajungi să petreci mult mai puține ore rezolvând taskurile care îți sunt atribuite, poate mai puțin decât înainte, când obișnuiai să mergi la birou. Totul stă în disciplinarea ta și în aplicarea sfaturilor noastre, pe care ți le-am pregătit mai jos. 

Respectă același program

Corpul nostru funcționează după un orar clar. Vei observa acest lucru dacă vei încerca să îți schimbi ora de trezire sau să o amâni pe cea la care te duceai la culcare. E practic foarte greu să-ți dezobișnuiești organismul cu rutina pe care ani de-a rândul ai respectat-o, așa că nu schimba alarmele de pe telefon. Trezește-te în continuare la aceeași oră și așază-te la birou, gata de muncă. La ora la care programul tău normal s-ar fi încheiat, ridică-te de la masa de lucru și continuă-ți ziua, bucurându-te de orele bune rămase doar pentru tine, pe care altfel le-ai fi pierdut în trafic. 

Păstrează ordinea pe birou

Curățenia și așezarea obiectelor de lucru în aceeași poziție îți vor reduce mult timpul total de lucru, pentru că nu vei mai pierde minute întregi răscolind teancul de foi sau orice altceva s-ar mai putea afla pe biroul tău în căutarea lor. Așa că, dacă folosești un capsator sau un perforator ori alte accesorii de birou, pune-le mereu în același loc de unde le-ai luat. Și dacă tot am amintit de foi, încearcă să folosești cât mai puține pentru ciorne sau pentru notițele pe care le faci pe parcursul zilei. Astfel, vei obține și o optimizare a costurilor de papetărie, dar vei putea și să menții mereu masa de lucru aerisită, fapt care se va reflecta și în felul în care îți ordonezi gândurile.

Ia-ți un scaun de birou ergonomic

Poziția pe care o ai atunci când lucrezi contează enorm în starea de spirit pe care o ai, deci și în rezultatele muncii tale. Atunci când scaunul de birou nu te ajută să stai comod, dar corect, durerile de spate sau cele de picioare te vor împiedica să te concentrezi asupra taskurilor tale, iar corpul îți va cere în permanență să te foiești, în căutarea unei poziții comode. Scaunul de birou trebuie să îți asigure suport lombar, dar și o poziție corectă a picioarelor. Mai exact, acestea trebuie să atingă podeaua, creând un unghi de 90 de grade, pentru ca tu să nu simți amorțeală sau orice fel de disconfort atunci când lucrezi. 

Bucură-te de cel mai rapid net

Conexiunea la internet este la fel de importantă, pentru că un serviciu prost și un transfer de date lent te vor scoate din minți. În loc să te poți concentra asupra muncii efective, vei pierde timp prețios dând refresh la paginile pe care nu le poți accesa ori care s-au blocat. Află care este cel mai rapid net de care te poți bucura în zona în care locuiești și semnează pentru un abonament care te va scăpa de mulți nervi irosiți de pomană.

Personalizează-ți biroul

Pauzele pe care le vei face pe toată durata unei zile, care îți recomandăm să fie la fel de dese și lungi pe cât erau și cele pe care le luai atunci când mergeai la birou, vor trebui „condimentate” puțin, pentru ca tu să reușești să te destinzi sau chiar să te relaxezi complet. Plantele sunt cele care ajută în acest sens, așa că nu ezita să pui pe biroul de la care lucrezi o vază cu flori proaspete sau un ghiveci ori chiar mai multe. Pozele cu cei dragi sunt binevenite, iar decorul de orice fel te poate ajuta să faci din pauzele tale o perioadă de care abia aștepți să te bucuri, meditând puțin. 

Sperăm că ideile noastre te-ai inspirat, iar acum știi că munca de acasă poate avea rezultate mult mai bune decât cele pe care le aveai lucrând de la birou!

spot_img