6 Motive pentru care fiecare copil are nevoie de o bicicleta de echilibru fara pedale

Bicicletele de echilibru sunt ceva despre care toti parintii copiilor mici de astazi au auzit. Aceste biciclete mici, fara pedale, devin alegerea preferata pentru biciclistii incepatori.

In randurile ce urmeaza vei gasi cateva dintre motivele pentru care bicicleta de echilibru fara pedale reprezinta modalitatea perfecta pentru copilul tau de a invata sa mearga cu bicicleta.

​1. Este usor de folosit.

Cand inveti sa mergi cu bicicleta, trebuie sa te concentrezi pe doua componente: pedalare si echilibrare. Deoarece bicicleta de echilibru nu are pedale, copilul nu mai este nevoit sa se concentreze asupra pedalarii, ci doar asupra mentinerii echilibrului. Acest lucru face ca tot procesul de invatare sa fie mult mai usor.

In plus, folosind bicicleta de echilibru fara pedale, copilul poate invata mai usor sa vireze si sa opreasca, ceea ce ii ofera mult mai mult control si incredere in fortele proprii.

​2. Imbunatateste coodornarea.

Chiar daca la prima vedere ai putea crede ca bicicleta fara pedale ajuta copilul doar sa-si tina echilibrul, ei bine, aceasta jucarie pe doua roti face mai mult decat atat. Bicicleta de echilibru il incurajeaza pe utilizator sa-si ridice picioarele si sa-si foloseasca bratele atunci cand inainteaza. In acest fel, micutul isi dezvolta forta, coordonarea si agilitatea.

​3. Elimina nevoia folosirii rotilor ajutatoare.

Desi inainte se credea ca rotile ajutatoare sunt utile pentru micii biciclisti, acestea ingreuneaza, de fapt, procesul de invatare a mersului pe bicicleta, deoarece inlatura nevoia de mentinere a echilibrului. Sigur, copilul invata sa pedaleze in timp ce merge pe o bicicleta cu roti ajutatoare, insa dupa ce devine suficient de mare pentru a trece la bicicleta obisnuita, va trebui sa invete sa-si tina echilibrul. Folosind bicicleta de echilibru fara pedale, copilul va invata sa se echilibreze corect, apoi va putea trece cu usurinta la bicicleta obisnuita, fara a intampina niciun impediment.

​4. Sunt usoare.

Toate bicicletele de echilibru pentru copii au o greutate destul de mica, motiv pentru care parintii sau adultii insotitori le pot transporta si manevra cu usurinta.

​5. Reprezinta o modalitate foarte placuta de petrecere a timpului in aer liber.

Toti copiii sunt de acord ca este foarte distractiv sa folosesti o bicicleta de echilibru. Achizitionandu-i micutului tau o astfel de bicicleta, acesta se va simti mult mai motivat sa iasa afara, sa se bucure de soare si sa faca miscare.

​6. Este cea mai sigura modalitate de a invata mersul pe bicicleta.

Pentru ca scaunul unei biciclete de echilibru fara pedale se afla mult mai aproape de sol decat cel al unei biciclete obisnuite, copilul, in cazul in care va cadea, nu se va lovi prea tare. In plus, bicicleta de echilibru nu poate sa mearga mai repede decat poate utilizatorul sa alerge, asadar nu va trebui sa iti faci griji cu privire la accidentele de mare viteza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *