A murit marele campion olimpic la canotaj Dimitrie Popescu. Avea 62 de ani

0

Federația Română de Canotaj anunță decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de 62 de ani.

LumanareFoto: Alain Lacroix | Dreamstime.com

Conform sursei citate, Dimitrie Popescu a murit sâmbătă după-amiază în locuința sa de la Bușteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a participat la Campionatul Național de Fond de la Snagov.

Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+).

La aceeași ediție a JO, a obținut și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câștigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996.

După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României. Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului, mai arată Federația Română de Canotaj. (Foto: Dreamstime.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *