Acestia sunt cei mai mari „dusmani” ai unor cauciucuri ATV, pe terenurile accidentate!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Spre deosebire de un autoturism, ATV-ul este un vehicul capabil sa patrunda chiar si in cele mai dificile zone. El este utilizat atat pentru functionalitatea sa, cat si pentru senzatiile tari pe care le ofera pasionatilor de trasee montane. Inclusiv terenurile accidentate pot fi abordate cu ajutorul unui astfel de vehicul, insa este esential ca el sa fie echipat in mod corespunzator.

Componentele care fac diferenta dintre un ATV capabil sa faca fata conditiilor extrem de dificile si unul nesigur sunt pneurile. Cele mai bune cauciucuri ATV sunt, insa, si ele expuse riscurilor existente in zonele accidentate. Afla din acest articol care sunt principalele amenintari la adresa anvelopelor tale si unde gasesti modele care sa faca fata mai bine provocarilor!

cauciucuri ATV

Principalele amenintari la adresa unor cauciucuri ATV

Terenurile accidentate sunt, prin definitie, zone foarte dificil de abordat. Acest lucru le transforma intr-o adevarata provocare, pe care unii oameni trebuie sa si-o insuseasca, in vreme ce altii doresc sa o completeze.

Fie ca este vorba despre profesionisti care trebuie sa patrunda in astfel de zone sau doar despre amatori care isi doresc sa se bucure de senzatiile tari din interiorul lor, cu ajutorul unor cauciucuri ATV de calitate, asa cum sunt cele de pe generalmotor.ro, totul este posibil. Exista, insa, urmatoarele amenintari:

Pietrele ascutite – terenurile accidentate sunt suprafete pe care se regasesc pietre de diferite forme si dimensiuni. Printre acestea, se afla si pietre ascutite care pot sa afecteze structura pneurilor. Contactul cu un astfel de obiect ascutit poate sa provoace fisurarea anvelopei, iar tu risti sa ramai in pana.

Cioburile – pe terenuri accidentate pot sa se regaseasca si alte elemente ascutite, asa cum sunt cioburile de sticla. Fiind vorba despre zone care nu sunt curatate, cioburile pot fi foarte vechi, insa este suficienta o clipa de ghinion pentru ca ele sa afecteze pneurile ATV-ului tau.

Bucatile dure din lemn – daca este vorba despre un teren accidentat dintr-o zona de padure, cu siguranta pot exista la nivelul suprafetei bucati din lemn, cazute din copaci. Lemnul poate sa fie foarte dur, daca este vorba despre bucati ascutite. La fel ca cioburile sau pietrele ascutite, acestea pot provoca fisurarea penurilor, mai ales a celor de calitate indoielnica.

Intretinerea deficitara – o alta amenintare importanta este una care nu vine din mediul exterior, ci din partea utilizatorului ATV-ului. Daca folosesti vehiculul in zone accidentate, este foarte important sa ii asiguri acestuia o echipare si o intretinere exemplare. Intretinerea corecta se face prin curatarea anvelopelor.

Poti sa cureti modelele de cauciucuri ATV cu jet puternic de apa, in asa fel incat noroiul si pietrele depuse intre profile si pattern-uri sa fie eliminate cu usurinta. De asemenea, din masurile de intretinere face parte si depozitarea corecta a anvelopelor, dupa ce nu le mai utilizezi. Acestea trebuie sa fie pastrate in zone racoroase si ferite de umiditate.

Impactul acestor factori este unul aflat in stransa legatura cu nivelul calitatii pneurilor pe care le folosesti. Intra pe GeneralMotor.ro si descopera modele de cauciucuri ATV de cea mai buna calitate, special concepute pentru utilizarea pe teren accidentat.

Acestea vor face fata cu brio amenintarilor si te vor ajuta sa te bucuri de traseele tale preferate, in conditii de siguranta. Tot acolo gasesti si pneuri all-terrain sau anvelope specializate pe alte tipuri de suprafete!

spot_imgspot_img