Adevărul despre tulpina Delta. Care sunt cele mai expuse persoane – Capital

Centrul European de Prevenire și Control al bolilor (ECDC) trage un semnal de alarmă. Potrivit sursei citate, tulpina Delta a COVID-19 va deveni periculoasă în special în rândul copiilor nevaccinaţi. În acest context, ECD cere statelor să implementeze în şcoli programe de testare.

Potrivit alephnews.ro, în toamna acestui an numărul infectărilor cu noul coronavirus va crește semnificativ în rândul copiilor, mai ales în contextul în care imuniazarea acestora nu face progrese.

Totodată, medicii nu exclud nici focarele care ar putea apărea din toamna acestui an odată cu redeschiderea școlilor. Deși focarele vor porni în rândul copiilor, acestea se pot extinde în famiile celor mici, avertizează Centrul European de Prevenire și Control al bolilor (ECDC).

Sursa citată mai precizează că varianta Delta a noului coronavirus nu provoacă forme mai agresive de boală, însă spre deosebire de celelalte, aceasta se răspândește mult mai repede, la toate categoriile de vârstă.

Vaccinarea adulților nu este suficientă

În acest context, medicii că deși adulții continuă să se vaccineze într-un număr mare, acest lucru nu este suficient pentru ca situația epidemiologică de la toamnă să se mențină stabilă, ci este nevoie și de vaccinarea copiilor.

În ceea ce privește situația din România, vaccinarea elevilor nu este atât de mare succes. Amintim faptul că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare declara că imunizarea elevilor duce și la o protecție pentru celorlalți membri ai familiei, însă rămâne de văzut câți copii se vor vaccina în continuare.

De cealaltă parte, specialiștii din Europa nu mai iau în calcul închiderea școlilor, văzând-o ca o ultimă soluție. Aceștia recomandă implementarea unor strategii de testare în școli pentru a descoperi din timp cazurile de infectare și pentru a lua toate măsurile necesare pentru a le izola.

În același timp, specialiștii mai recomandă ca autoritățile să păstreze în continuare măsurile de igienă și să evite aglomerarea sălilor de clasă, astfel încât procesul educațional să continue, atât într-un mediu de siguranță, cât și într-unul optim pentru învățare.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *