Adrian Năstase, atac la Viorica Dăncilă. Premierul face o greșeală majoră. “În acest moment din ce văd eu lipsește” | NEWS20

Adrian Năstase a făcut o trecere în revistă a relaţiei pe care el a avut-o atunci când era premier cu preşedintele de atunci, Ion Iliescu. Fostul premier a condamnat faptul că, în acest moment, nu există o coordonare între cele două Palate – Cotroceni şi Victoria, în condiţiile în care un dialog între preşedinte şi premier este absolut util. 

„La un moment dat termenul folosit în Franţa, dar şi la noi din păcate cu rezultate negative, era şi este cel de coabitare. Atunci când electoratul decide să existe conducători de culori diferite la Palatul Cotroceni şi Victoria.

Din fericire perioada pe care aţi menţionat-o (n. r.: când era premier şi Ion Iliescu era preşedinte) având o istorie comună (n.r.: cu referire la Ion Iliescu) politică am vrut tot timpul să organizăm dialogul atunci când apăreau anumite teme care ne situau pe poziţii diferite. Chiar au fost multe astfel de situaţii, fără îndoială, şi ele erau rezolvate prin şedinţe săptămânale şi întâlniri săptămânale la care participau si preşedinţii celor două camere, stabileam împreună agenda de vizite in strainatate.

Era nevoie de o anumită coordonare. Coordonare care în acest moment din ce văd eu lipseşte.

Au fost şi momente pe care le regret şi n-am reuşit să ne punem de acord.Unul din ele e şi cel din 2003 cand eu am propus să organizăm alegeri anticipate. Era o procedură mai complicată  dintr-un anumit punct de vedere sigur că şi argumentele preşedintelui Iliescu erau corecte. Probabil dacă făceam atunci anticipate lucrurile ar fi arătat altfel astăzi. Dar asta înseamnă istorie contrafactuală şi n-are rost să mai menţionez astfel de lucruri. În concluzie a fost o relaţie corectă şi bazată pe profesionalism şi pe ideea de a face ca obiectivele să fie atinse: eliminarea vizelor pentru UE, de intrarea în NATO, de finalizarea unui acord cu FMI, de momente critice cum ar fi cel de al doilea război din Golf, în care relaţia dintre cele două palate a funcţionat bine”, a declarat fostul premier al României, Adrian Năstase, la Antena3.

 

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *