Alertă! Toți românii care depun această declarație la ANAF sunt vizați! Cum veți depune actul și care este termenul limită | NEWS20

Persoanele fizice sau persoanele fizice autorizate care obţin venituri din activităţi independente trebuie să depună din acest an numai în format electronic, declaraţia unică până la data de 15 martie, inclusiv. 

ANAF are un nou model de Declaraţie Unică în 2019, pe care l-a pus în dezbatere, şi care a fost publicat şi Monitorul Oficial. Noul formular are şi anumite modificări faţă de cel de anul trecut, însă în el. 

Termenul de depunere este cel de 15 martie 2019, iar cei care depun Declaraţia Unică mai devreme de acest termen pot beneficia şi de anumite bonificaţii.

Noul formular fiscal se completeză şi se se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Declaraţia se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: – prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV); – pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. Noua variantă poate fi consultată aici

Printre cele mai importante modificări care au apărut la regimul declaraţiei unice, se numără şi:

-apariţia rubricilor pentru stabilirea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019.

-apariţia unei secţiuni pentru declararea impoitului din jocuri de noroc în urma participării la jocuri de noroc online şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018.

– modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau acordarea de burse private.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *