Afrodisiace si diferenta de libidou

Nu rareori se întâmplă ca unul dintre partenerii din cuplu să fie mai puţin dornic decât celălalt în privinţa interacţiunilor sexuale. Multe persoane pun asta pe seama unui libidou mai redus ‘în mod natural’ şi nu caută mai departe. Chiar dacă uneori poate fi adevărat, nu rareori adevăratul motiv poate fi altul.

Unele persoane pur şi simplu doresc un tip diferit de interacţiune sexuală decât cel din prezent…însă nu comunică acest lucru partenerilor. Uneori ajung să comunice asta în cuplu doar în momentul în care se produce o infidelitate. Obstacolele comunicării în cuplu pot face sexualitatea un subiect prea stânjenitor.

Când se întâmpla asta sprijinul unui sexolog poate ajuta la depăşirea situaţiei. O discuţie cu un psihosexolog poate identifica în primul rând care e obstacolul real. Mai apoi poate ajuta la înlesnirea comunicării în cuplu pe tema sexualităţii şi la ameliorarea nivelului de satisfacţie în intimitate. Poţi citi aici mai multe despre De ce poti avea un libidou scazut ?

De asemenea, în căutarea de remedii pentru diferenţele de libidou, multe persoane apelează la sprijinul unor afrodisiace. În căutarea celor mai utile afrodisiace, omenirea a încercat nenumărate variante: plante, fructe şi scoici, pudre din insecte, diverse organe ale unor animale, sânge, creme, uleiuri volatile, narcotice etc. S-au scris multe despre afrodisiace dar hârtia şi internetul au avut de suportat multe neadevăruri. O vizită la sexolog poate clarifica multe mituri sexuale De exemplu enciclopediile de sexologie menţionează că multe afrodisiace au ajuns pe listă doar ca urmare a asemănării lor cu organele genitale umane. De exemplu, plantă de vanilie şi-ar datora numele de la o combinaţie de cuvinte ce înseamnă teaca sau vagin (văina + alia). Aceasta combinaţie de spaniolă şi latină, reflectă astfel asemănarea rădăcinii de vanilie cu organul sexual feminin. Poţi citi aici mai multe despre afrodisiace : ce e un mit si ce e adevarat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *