Ai fost refuzat de banci? Iata cum un credit IFN iti poate da startul unui istoric bancar pozitiv!

credit-IFN

Viata este plina de oportunitati, chiar si atunci cand credem ca trecem printr-o perioada mai dificila. Este important, asadar, sa profitam de aceste ocazii si sa facem cea mai buna alegere atat pentru noi, cat si pentru viitorul celor dragi. Uneori, desi oportunitatea este chiar in fata noastra, sunt obstacole pe care nu le putem depasi singuri. Mai ales cand nu gasim resursele financiare necesare. De cele mai multe ori, antreprenorii se lovesc de aceasta situatie.

Astfel, o solutie la indemana poate fi contractarea unui credit bancar. Daca nu ai insa un istoric de creditare, bancile te pot considera un client riscant si, astfel, iti pot refuza creditul. De ce se intampla insa acest lucru?

Strictetea criteriilor de acordare este uneori o masura de protectie pentru institutiile bancare iar istoricul bancar cantareste destul de mult in evaluarea unui client nou. Prin urmare, daca nu figurezi in bazele de date cu un istoric bancar, fie acesta pozitiv sau negativ, exista probabilitatea sa fii refuzat. Ce ramane de facut in aceasta situatie?

In primul rand, este important sa nu iei decizii pripite daca ti se intampla sa fii refuzat de banci. Acest lucru nu inseamna ca oportunitatea ta de investitii nu este sigura si nici ca nu ai o idee stralucita de business. Din pacate, multi antreprenori renunta complet dupa ce au fost refuzati, fara a incerca sa descopere si sa valorifice alternativele.

O astfel de alternativa este data de institutiile financiare nebancare din Romania, care te pot ajuta sa dai startul unui istoric bancar pozitiv! De exemplu, poti opta pentru un credit de la o IFN, cum e Provident, pe termen mediu sau scurt. Dupa rambursarea completa si la timp a acestui credit IFN, datele tale vor fi inregistrate, iar tu te vei putea folosi de noul tau “istoric” pozitiv pentru contractarea unui credit de la una din bancile din Romania! Este foarte important ca in momentul in care contractezi un credit, sa te asiguri ca poti gestiona rambursarea intr-un mod responsabil si, astfel, iti poti crea un istoric bancar pozitiv.

Ce trebuie sa stii pentru a contracta un credit Provident?

Inainte de aplicare, este necesar sa intrunesti cateva criterii de eligibilitate. Din fericire, conditiile de aplicare pentru un credit IFN sunt usor de indeplinit. Vei avea nevoie sa faci dovada urmatoarelor:

• cetatenie romana;

• varsta de 18 ani impliniti;

• venit fix minim de 300 de lei/luna dovedibil (prin adeverinta de salariu, dar si interogare ANAF sau talon de pensie);

• adresa de domiciliu sau resedinta sa fie pe teritoriul Romaniei;

• un numar de telefon valabil.

Daca ai intrunit toate aceste conditii, dosarul tau va fi preluat de catre departamentul de Credit Risk, care il va analiza cu atentie. Din fericire, lipsa unui istoric bancar nu este un criteriu de eligibilitate pentru contractarea unui credit IFN, astfel incat asta nu te va opri sa iti construiesti propria afacere!

In plus, dupa rambursarea responsabila a unui credit IFN, vei deveni ,,bancabil”, ceea ce te va ajuta si la contractarea altor tipuri de imprumuturi!

Provident, companie cu experienta de peste 13 ani pe piata din Romania ofera in mod avantajos credite IFN celor aflati la inceput de drum, sprijinind astfel micii producatori si tinerii antreprenori autohtoni!

Descopera si tu oferta de credit IFN de la Provident si beneficiaza de atuurile unei companii care pune pret pe transparenta, responsabilitate si seriozitate deplina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *