Cum functioneaza o camera de bord

camera video auto

Camerele de bord utilizeaza tehnologie video digitala. Dispozitivele sunt alimentate de regula de sistemul electric al vehiculului si sunt configurate sa se activeze automat atunci cand vehiculul este in pozitia de pornire. Unele camere de bord au o setare de asteptare pentru a inregistra video in timp ce vehiculul este parcat, fiind activate de un impact sau de spargerea vehiculului din exterior.

Majoritatea acestor camere sunt orientate spre fata, dar o instalare alternativa le indreapta spre interiorul vehiculului. Sisteme mai complexe pot include camere in partea din fata, in lateral si in spate pentru a capta un camp vizual de 360 de grade.

CUM GESTIONEAZA O CAMERA DE BORD TOATE DATELE

Camerele de bord simple nu inregistreaza fluxul video; acestea ofera un afișaj continuu transmis pe un monitor, cum ar fi camerele de rezerva din multe automobile.

O camera de bord care inregistreaza fisierul video pe suportul de stocare – o unitate flash sau un card SD intern – are un spatiu limitat de memorie, astfel incat atunci cand stocarea atinge capacitatea, dispozitivul suprascrie automat fisierul existent. Pentru a salva un fisier, utilizatorul descarca datele pe o alta resursa.

Camerele de bord care transmit imaginile pot face inregistrarea video disponibila pentru vizualizare sau stocare intr-o locatie de la distanta.

Unele camere de bord includ o caracteristica care este utila in special in parcurile auto comerciale: pot gestiona datele pentru a pastra anumite evenimente.

Aceste camere inregistreaza continuu si suprascriu fisiere – dar daca vehiculul este supus unui impact, franare brusca sau alt incident, dispozitivul incarca automat (transfera si salveaza) segmentul de inregistrare care a inceput cu cateva secunde inainte de eveniment si s-a încheiat cu cateva secunde dupa.

Daca vrei sa vezi informatii despre o anumita camera auto, sau daca vrei sa faci comparatii intre diferite modele, am gasit o lista cu recenzii la camere auto care mi s-a parut destul de reusita.

In acest fel, camera de bord surprinde o inregistrare video a coliziunii sau a unei intamplari similare.

CUM POT FI FOLOSITE DATELE DE PE CAMERA DE BORD

Cand sunt instalate in vehicule comerciale, camerele de bord ofera informatii care ajuta managerii de parc auto sa evalueze comportamentul soferilor. Analiza vizuala a performantei soferului permite managerului sau proprietarului sa vada care soferi trebuie sa beneficieze de o instruire suplimentara. Acest lucru poate imbunatati siguranta parcului auto si reduce cheltuielile cauzate de incalcari sau accidente.

Filmarile camerei de bord servesc drept protectie impotriva cererilor de asigurare frauduloase sau a litigiilor civile. Fisierul video este o inregistrare obiectiva care poate ajuta la solutionarea litigiilor mai rapid si mai decisiv decat pot furniza alte forme de dovezi.

Unii asiguratori de vehicule comerciale considera sistemele de camere de bord de bord o caracteristica de siguranta rentabila care poate monitoriza comportamentul soferului, identifica oportunitatile de instruire si promova un stil de a conduce mai bun, care in final va avea ca rezultat mai putine creante și apoi o prima mai mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *