Ai un teren la țară și nu știi ce să faci cu el? Top 3 întrebuințări la care nu te-ai gândit

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Beneficiile unei bucăți de teren în mediul rural pot fi peste așteptările tale. Întregul ansamblu de aer curat, liniște și sol fertil pot fi o mină de aur, atât pentru buzunarul tău, cât și pentru binele societății. Probabil îți imaginezi că va fi nevoie să investești o groază de bani și îți vei recupera investiția peste zeci de ani, însă nu este deloc cazul aici. Pentru oricare dintre ideile ce o să ți le prezentăm mai jos poți apela financiar la ajutor din partea statului sau a Uniunii Europene, iar apoi vei avea șanse foarte mari de reușită.

Iată 3 forme prin care poți oferi un scop valoroas terenului tău de la țară

1.      Agricultură

Dacă terenul se află într-o zonă cu sol arabil, o idee excelentă ar fi să te apuci de agricultură. Acest lucru ar prinde extrem de bine și economiei naționale, sau cel puțin locale, creând locuri de muncă și înveselind localnicii cu fructe și legume produse chiar în localitate. Dacă dispui de mult spațiu, ar fi bine să separi fiecare sector cu ajutorul unor plase de sârmă zincată împletită, precum sunt cele de la emenatwork.ro și să cultivi ceva diferit în fiecare sector. Dacă spațiul este mai mic, poți să te limitezi la cultivarea leguminoaselor doar pentru nevoile personale și ale familiei tale. Astfel, vei putea avea mereu pe masă ceva bun chiar din grădina ta.

2.      Fermă de albine

Dacă îți dorești să faci un bine mediului înconjurător, începe prin a-ți face o fermă de albine care să ajute la polenizarea plantelor. Este bine de știut că albinele sunt insecte benefice care ajută plantele să se înmulțească și totodată produc mierea, contribuind la menținerea biodiversității și la sănătatea ecosistemului local. Mierea, fiind un produs natural, este bogată în nutrienți și antioxidanți, fiind o mină de aur pentru sănătate. Poți să-ți comercializezi mierea prin piețe locale sau chiar online pentru a promova un stil de viață sănătos și a-i îndemna pe oameni să susțină creșterea albinelor.

3.      Pensiune

O pensiune poate fi alegerea ideală dacă zona în care se află terenul tău este una pitorească și liniștită. Construiește o construcție de tip cabană rustică, dacă este vorba de o zonă montană, sau o construcție în formă de A care ar fi pretabilă oricărei zone geografice. Poți oferi servicii de cazare, mic dejun, restaurant și excursii organizate prin părțile apropiate, prin care să le arăți turiștilor frumusețile zonei. Astfel, vei putea acomoda oamenii care își doresc să scape de aglomerația și vuietul orașului, relaxându-se într-o oază de liniște în inima naturii. O pensiune poate deveni o resursă de venituri importantă, atâta timp cât este administrată corect și promovată cum trebuie.

Așadar, există nenumărate posibilități legate de ce ai putea face cu un teren aflat într-o zonă rurală. Printre acestea se numără agricultura, apicultura sau turismul. Alege varianta care se potrivește cel mai bine aspirațiilor tale și pune-o în practică pentru o lume mai bună!

Sursă foto pexels.com

spot_imgspot_img