Alege să faci un curs de tehnician maseur în 2020

A fi tehnician maseur poate fi o carieră foarte plină de satisfacții, deoarece făcând niște cursuri masaj profesionale ajungi să lucrezi autonom, să ajuți oamenii să se relaxeze și să se simtă bine, chiar să își amelioreze starea de sănătate.

Iată de ce nu e greșit dacă în 2020 ți-ai propus ca să obții un atestat de maseur profesionist. Este o abilitate pe care dacă o înveți îți va folosi pe tot parcursul vieții. 

Te interesează să faci un curs de masaj autorizat? 

Vezi în continuare doar câteva dintre beneficiile acestei profesii.

1. Poți lucra ulterior ca maseur independent

Odată cu pregătirea primită în acest curs profesional de masaj, poți alege să îndeplinești rolul de maseur ca persoană fizică autorizată.

Cel mai bun avantaj când faci acest lucru independent este că îți gestionezi timpul cât vrei, iei câți clienți vrei și poți să ceri fix tariful care ți se pare cel mai potrivit.

2. Dobândești abilități de bază într-o profesie de mare viitor

Indiferent dacă vrei ca să îți începi propria afacere sau să te angajezi ca maseur, ori vrei să urmezi cursul pentru a fi de ajutor celor din familie. Pregătirea cu niște profesioniști adevărați în arta masajului îți va oferi toate instrumentele de care ai nevoie în acest sens.

Cursul de masaj îți asigură o pregătire completă în domeniu care îți va permite să cunoști care sunt beneficiile și efectele masajului, tipurile și modalitățile de efectuare a acestuia, precum și condițiile tehnice și igienice necesare exercitării ca profesie.

3. Vei cunoaște cum funcționează corpul uman

La final vei cunoaște anatomia umană, detaliile părților corpului uman. Acest lucru îți va permite să faci față efectiv bolilor potențiale ale clienților.

Dar pune în balanță numeroasele avantaje ce decurg din calitatea de a fi un terapeut maseur, ca și în orice altă carieră, cu unele dezavantaje inerente. Aceste dezavantaje pot fi o realitate pentru unii dintre maseurii freelanceri, cât și pentru cei care lucrează la un centru spa sau chiar într-o unitate medicală. Ele însă sunt acelea ce fac diferența.

Dezavantajele profesiei de maseur

1. Necesită rezistență fizică

Deoarece a fi practician maseur este un tip de carieră care necesită ore lungi petrecute zilnic în picioare, este nu e ușor pentru persoanele care se epuizează fizic rapid. 

Acest lucru este întâlnit des în cazul terapeuților care lucrează independent și care văd prea mulți pacienți pe parcursul programului de muncă, fără a face nicio pauză între clienți. 

Nu există nicio modalitate de a îndeplini îndatoririle acestei profesii fără a face față acestor provocări, ceea ce necesită a învăța acele modalități corecte de a lucra.

2. E nevoie de autodisciplină 

Aceasta poate să fie un avantaj sau un dezavantaj, în funcție de cât de bine lucrați autonom. Dacă aveți greutăți cu disciplina în muncă, atunci a lucra independent ar putea fi un dezavantaj important. Este posibil ca să aveți dificultăți în lucru sau în respectarea programărilor, care vă pot afecta profitul. Motivația este esențială în această profesie, este ingredientul  pentru a face afacerea respectivă una rentabilă din toate punctele de vedere.

3. Trebuie să combați așteptările nerealiste ale clienților

Terapia prin masaj nu este un tratament de sine stătător care să înlocuiască tratamentele prescrise de medici pentru diverse boli sau afecțiuni medicale.

Este absolut ciudat că în zilele noastre, când există atâtea surse de informare, mulți clienți cred altfel și au așteptări nerealiste privind ceea ce ar putea face terapia de masaj. 

Deși masajul are numeroase beneficii evidente, totuși are și limitările sale. Terapeuții maseuri sunt dezavantajați atunci când încearcă să combată aceste așteptări, deoarece unii potențiali clienții nemulțumiți pot să aducă anumite prejudicii de imagine tehnicianului maseur care, în viziunea lor, este incompetent deoarece nu le-a îndeplinit așteptările nerealiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *