Alegerea celui mai bun tensiometru pentru acasa

Tensiunea arteriala este o problema care nu da foarte multe semne, insa poate sa genereze o multime de probleme de sanatate, uneori ducand chiar la deces. Atunci cand ai o tensiune marita, este indicat sa o tii sub control, iar tensiometrul este primul instrument de care ai nevoie.

Exista multe tipuri de tensiometre, unele mai simple, altele mai complexe, cum ar fi cel oferit de Tensoval. Care este cel mai bun, insa?

Criterii pentru alegerea tensiometrului

  1. Modul de functionare. Exista doua categorii mari de tensiometre: manuale sau mecanice. Tensiometrul manual necesita o oarecare pregatire medicala si utilizarea unui stetoscop. Tocmai de aceea, pentru acasa este intotdeauna mult mai indicat tensiometrul digital. Acesta este foarte usor de folosit, indiferent de varsta.
  2. Tipul de utilizare. Tensiometrele pot fi folosite pe brat sau pe incheietura. Diferentele dintre cele doua modele sunt destul de simple: tensiometele de brat masoara tensiunea in arterele mai mari, ceea ce asigura o precizie mai mare. De asemenea, manseta poate sa difere destul de mult, cea a tensiometrului de brat fiind mai mare, in timp ce varianta tensiometrului de incheietura este mai subtire, asemanatoare unui ceas.
  3. Certificarea medicala. Cauta intotdeauna un tensiometru certificat medical, care sa dispuna de validare clinica. Astfel, trebuie sa ai garantia ca tensiometrul are o precizie ridicata si ca a fost testat in repetate randuri de catre cei care l-au creat si de catre institutii specializate.
  4. Memoria si functiile moderne. Tensiometrele moderne fac mai mult decat sa masoare tensiunea. Unele, spre exemplu, salveaza informatii legate de ultimele masurator, in asa fel incat sa ai o statistica in ceea ce priveste tensiunea ta. O parte dintre tensiometre pastreaza chiar informatii legate de masuratorile a pana la 4 persoane.

Tensiometrul este un produs care trebuie sa fie prezent, asadar, in orice locuinta, deoarece poate deservi orice persoana, indiferent de varsta sau de sex si poate face diferenta atunci cand sunt ceva probleme de sanatate care nu dau semne vizibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *