Alegerea unei maşini de spălat vase ca parte a suitei de echipamente Horeca a unui restaurant sau cafenele

Din suita de echipamente Horeca a unei cafenele sau a unui restaurant face parte o maşină de spălat vase profesională, industrială, care să asigure curăţarea corectă a vaselor, fără ca antreprenorii să fie nevoiți să angajeze personal specializat în acest sens.

Tipuri de maşini de spălat profesionale pentru afacerile HoReCa

Maşinile de spălat vase profesionale au o calitate mult mai înaltă decât cele casnice, sunt mult mai spaţioase şi mai performante. Există trei tipuri de maşini de spălat vase profesionale, şi anume cu încărcare frontală, de tip cupola sau de tip tunel.

Cele mai populare maşini de spălat vase profesionale utilizate în restaurante şi cafenele sunt cele cu încărcare frontală, deoarece ocupă mai puţin spaţiu, sunt uşor de utilizat şi au costuri de întreţinere şi folosire reduse. Productivitatea acestor maşini de spălat vase profesionale este ideală pentru unităţile mici de catering, pentru pensiuni, cafenele mici şi afaceri de familie, baruri şi restaurante.

Maşinile de spălat vase profesionale au o sarcină limitată, cu o productivitate ce nu depăşeşte 900 de articole pe oră. Maşinile de spălat vase folosite în casă au o capacitate mult mai limitată şi diferă nu numai ca dimensiune, ci şi în ceea ce privește gradul de performanță.

Maşinile de spălat de tip cupolă diferă pe partea din faţă şi au dimensiuni mai mari, având şi o suprafaţă impresionantă de sortare, cu o productivitate de până la 1500 de articole pe oră. Cele mai productive rămân maşinile de spălat profesionale de tip tunel, ideale pentru afacerile mari. Acestea pot spăla chiar şi 2500 de articole pe oră, având o performanţă ridicată. Sunt instalate în hoteluri mari, în centre de afaceri şi în unităţi de catering foarte mari.

Diferenţe între maşinile de spălat vase industriale şi cele de uz casnic

Maşinile de spălat vase industriale de tip HoReCa diferă foarte mult de maşinile de spălat vase obişnuite:

·  maşinile profesionale au o capacitate mai mare;

·  maşinile de spălat vase profesionale sunt fabricate din elemente fiabile;

·  maşinile de spălat vase industriale spală de zece ori mai multe vase decât cele de uz casnic;

·  maşinile de spălat vase profesionale necesită un sistem de alimentare cu apă cu o anumită capacitate şi o reţea electrică industrială.

Orice administrator de cafenea, restaurant, pensiune sau firmă de catering care începe acest drum fără a lua în calcul achiziţionarea unei maşini de spălat vase profesională, în speranţa că angajaţii vor face faţă acestei sarcini trebuie să îşi reconsidere opţiunile. Investiţia într-o maşină de spălat vase profesională se va dovedi mult mai bună decât angajarea uneia sau mai multor persoane pe acest post.

Pentru antreprenorii care se întreabă cum trebuie să îşi aleagă maşina de spălat vase profesională pentru a nu da greş cu decizia luată, răspunsul este simplu. Echipamentele trebuie să aibă o capacitate mare, un consum economic de electricitate, apă şi detergent, să fie realizate din materiale şi piese de înaltă calitate din oţel inoxidabil şi să poată lucra la o alimentare obişnuită de 220V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *