Utilizarea unor stații de încărcare electrice în România

În prezent, există din ce în ce mai multe soluții în ceea ce privește utilizarea unor stații de încărcare electrice în România, ceea ce înseamnă că va puteți bucura de toate beneficiile propuse de către o mașină electrică. Aceste stații de încărcare electrice pentru mașini sunt foarte simplu de utilizat, ceea ce înseamnă că nu veți întâmpină dificultăți în acest sens. Cantitatea de energie electrică pe care bateria mașinii o poate stoca, va influența într-un mod direct timpul de încărcare al acesteia. În aceste condiții, pentru un vehicul cu o baterie mare, timpul de încărcare va fi cu siguranță unul mai mare, dar și autonomia mașinii va fi una mai îndelungată. Totodată, în cazul în care nu veți dori să vă deplasați pe distanțe foarte lungi, și doriți să economisiți timp, puteți lua în calcul încărcarea parțială a bateriei pentru a pleca de la stația de încărcare.

Referitor la utilizarea acestor stații de încărcare electrice în România, putem spune că un aspect important, este reprezentat și de puterea prizei. În aceste condiții, această putere poate reprezenta timpul pe care va trebui să îl așteptați pentru a pleca la drum. În cazul în care veți dori să încărcați mașina la o priză de încărcare rapidă de 50 – 120 kWh aveți ocazia de a beneficia de un timp de încărcare de jumate de ora. Este de asemenea importantă și puterea încărcătorului folosit, iar tensiunea suportată de cablul de încărcare va influență timpul în care indicatorul bateriei va ajunge la maxim. În cazul unei încărcări cu o tensiune de 220V, puteți aștepta până la 7 ore, pe când în cazul a 380 V, va puteți bucura de o încărcare completă a bateriei în 2 – 4 ore în funcție de stația de încărcare pe care o folosiți.

Este posibil că în cazul utilizării acestor stații de încărcare electrice în România, să vă întrebați cât costă să încarci o mașină. În acest sens, putem adaugă că prețul de încărcare a unei mașini electrice diferă foarte mult și în funcție de tipul de stație folosit. În cazul unor stații de încărcare, această încărcare a mașinii poate fi gratuită, însă în cazul stațiilor private, încărcarea se va taxa pe kilowatt, și poate ajunge până la 1,95 lei. Prețul poate diferi în funcție de furnizor și de puterea stației.

Odată ce veți avea în vedere aceste chestiuni referitoare la utilizarea unor stații de încărcare electrice în România, aveți ocazia de a fi informat și de a lua deciziile potrivite în momentul în care veți dori să încărcați un autovehicul electric. Beneficiile oferite de către aceste stații de încărcare sunt multiple, mai ales în ceea ce privesc prețurile pentru folosirea mașinii. Totul va fi mai ieftin, dar va trebui să alegeți și o stație potrivită pentru încărcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *