Alegeri europarlamentare 2024 – miercuri este ultima zi pentru depunerea candidaturilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Formaţiunile politice care vor să îşi trimită reprezentanţi în Parlamentul European mai au la dispoziţie doar ziua de miercuri pentru a depune la Biroul Electoral Central listele cu candidaţi.

Parlamentul European, BruxellesFoto: Paulgrecaud, Dreamstime.com

Potrivit calendarului electoral aprobat de Guvern, cel mai târziu până pe data de 10 aprilie, ora 24,00, se vor depune şi înregistra candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

În termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturii se vor înainta către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii declaraţiile pe propria răspundere ale candidaţilor referitoare la faptul că au avut sau nu calitatea de lucrători ai Securităţii sau de colaboratori ai acesteia.

Listele de candidaţi şi candidaturile independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European trebuie aduse la cunoştinţa publică joi.

Pe data de 29 aprilie rămân definitive candidaturile la alegerile europarlamentare, iar pe 30 aprilie se va stabili numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi al candidaţilor independenţi.(Agerpres)

Sursa foto: Paulgrecaud, Dreamstime.com

spot_imgspot_img