Alertă pentru bucureșteni. ANAF, control-fulger în Capitală. Plouă cu amenzi. Nimeni nu scapă de verificări | NEWS20

Azi-noapte au fost controale cluburile din Centrul Vechi al Capitalei. Poliţiştii au dat amenzi în valoare de 20.000 de lei.

S-au constatat mai multe nereguli. De pildă, în mai multe localuri nu se eliberau bonuri fiscale sau se dădeau prin fentarea legii. De asemenea, în câteva cluburi paza nu era asigurată aşa cum ar fi trebuit.

„Se urmăreşte legalitatea deţinerii documentelor necesare funcţionării. Aceste acţiuni se circumscriu MAI şi Poliţiei Române pentru impunerea unui climat de linişte pentru cetăţeni”, a spus Claudiu Costea, inspector poliţie Brigada Rutieră.

Mai multe cluburi au fost verificate de autorităţi până spre dimineaţă

.

“Peste 80 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti, reprezentanţi ISU Bucuresti-Ilfov, reprezentanţi ai inspectoraturlui teritorial de muncă, autorităţii naţionale pt protecţia consumatorului şi direcţiei sanitar-veterinare desfăşoară controale la cluburile din centrul vechi al Capitalei”, a declarat Claudiu Costea, de la Poliţia Capitalei.

“Pentru nereguli legate de casele de marcat, de respectarea legii privind paza bunurilor şi protecţia persoanelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 20.000 lei. De asemenea, în zilele următoare, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale urmează a prezenta documentele care nu au fost găsite la punctele de lucru. În funcţie de datele ce au rezultat în urma acestor verificări, documentele vor fi prezentate Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Serviciilor de Investigarea Criminalităţii Economice şi de Ordine Publică din Poliţia Capitalei”, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii DGPMB.

În toate cluburile verificate au fost constate abateri de la legislaţia incidentă aspectelor ce au făcut obiectul controlului.

Acţiunile se circumscriu activităţilor Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.

De o lună de zile oamenii legii au început controalele şi în Portul Constanţa. 100 de inspector fiscali au fost dislocaţi, iar pe parcursul acestor zile au reuşit să dead oar 61 de amenzi, toate în valoare de 1.6 milioane de lei. Dacă se ia în calcul evaziunea fiscală care se presupune că se face în port, suma amenzilor este nesimnificativă.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *