Alocațiile nu vor crește de la 1 iulie. Cum explică Premierul – Capital

Guvernul Cîțu lovește din nou în familiile cu copii. S-a declarat împotriva unei noi majorări a alocațiilor pentru copii.

Trebuie precizat că tocmai guvernarea liberală propusese majorarea eșalonată a alocațiilor, calendar pe care acum șeful Guvernului refuză să îl mai respecte.

Guvernul Cîțu lovește din nou în familiile cu copii. ”Nu va trebui să existe niciun fel de discuție”

”Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuție, bugetul a fost aprobat şi alocațiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care țin de PSD.

Mă aștept ca membrii coaliției să susțină programul de guvernare al acestei coaliții, să susțină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noștri internaționali și nu să susțină legi ale PSD”, a transmis șeful Guvernului, sâmbătă, întrebat dacă vor crește alocațiile de la 1 iulie.

”Am înțeles că sunt câteva în Parlament, se întârzie și semnalul este clar că nu vreau să ajungem să trebuiască iar să luăm noi decizia să corectăm.

Este în Parlament legea care permite creșterea anuală a alocațiilor, trebuie să ne ținem de acest calendar”, a adăugat precizări suplimentare Florin Cîțu, atunci cînd a fost întrebat cine sunt cei din coaliția aflată la guvernare care nu susțin activitatea Guvernului.

”Aproape 3 miliarde de euro, luate de la gura copiilor”

”O altă lovitură urmează a fi primită de copii care urmează să fie lipsiti de venituri de 14,3 miliarde de lei până în anul 2024.

Nu mai puțin de 2,9 miliarde euro sunt luate de la gura copiilor!

Pentru ce?

Pentru a se hrăni clientela politică a actualei puteri pentru că doar proștii ar putea crede că acești bani nu vor fi cheltuiti pe altceva.

Dovada constă în angajamentele de deficit imens până în anul 2024.

Guvernul intenționează să înghețe alocațiile și să anuleze creșterea lor la 600, respectiv 300 de lei.”, a scris economistul Adrian Câciu pe Facebook.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *