Am primit PNRR-ul României – Capital

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni, printr-un mesaj pe Twitter, că a primit Planul Național de Redresare și Reziliență propus de România.

“Am primit PNRR-ul României. Include reforme și investiții pentru sprijinirea tranziției verzi și digitale, creștere inteligentă, sănătatea, reziliența și politicile pentru generația viitoare. Next Generation EU va contribui la construirea unui viitor mai verde și sustenabil pentru România“, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

“Felicitări României pentru depunerea Planului de Redresare și Rezistență”

Comisia European a primit luni un plan oficial de redresare și reziliență din partea României, care prezintă reformele și proiectele de investiții publice pe care România intenționează să le pună în aplicare cu sprijinul mecanismului de redresare și reziliență (RRF), potrivit Calea Europeană.

“Felicitări României pentru depunerea Planului de Redresare și Rezistență. PNRR ne va ajuta să ieșim mai puternici din criză, va face economiile și societățile UE mai durabile și mai rezistente, va sprijini tranzițiile verzi și digitale”, a afirmat, în context, și vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Planul României este structurat în jurul a șase piloni: tranziția ecologică, transformarea digitală, creșterea inteligentă, coeziunea socială și teritorială, sănătatea și reziliența și politicile pentru generația următoare. Planul include măsuri privind transportul durabil, educația, asistența medicală, renovarea clădirilor și digitalizarea administrației publice. Proiectele din plan acoperă întreaga durată de viață a RRF până în 2026. Planul propune proiecte în toate cele șapte domenii emblematice europene. Proiectele din plan acoperă întreaga durată de viață a RRF până în 2026.

Comisia va evalua acum planul României pe baza celor unsprezece criterii stabilite în regulament și va transpune conținutul acestuia în acte obligatorii din punct de vedere juridic. Această evaluare va include, în special, o analiză a măsurii în care planurile contribuie la abordarea eficientă a tuturor sau a unui subset semnificativ de provocări identificate în recomandările relevante specifice fiecărei țări, emise în contextul semestrului european. De asemenea, Comisia va evalua dacă planul alocă cel puțin 37 % din cheltuieli pentru investiții și reforme care sprijină obiectivele climatice și 20 % pentru tranziția digitală.

Consiliul va avea la dispoziție, de regulă, patru săptămâni pentru a adopta propunerea Comisiei de decizie de punere în aplicare a Consiliului.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *