Anca Dragu: Trebuie să facem demersuri săptămâna aceasta pentru un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii USR Plus – AUR / Ce șanse spune că are moțiunea – Politic

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, declară că în această săptămână trebuie făcute demersuri pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, dar estimează că aceasta nu va întruni suficiente voturi pentru a fi adoptată.

  • “Desigur, trebuie să continuăm. Nu e vorba de a voi sau a nu voi acest lucru. Ne obligă Constituţia să continuăm parcursul acestui instrument juridic constituţional – moţiunea de cenzură. Şi atunci trebuie să facem demersuri săptămâna aceasta pentru un plen reunit pentru dezbatere şi vot.
  • Probabil că nu vom avea voturile necesare, pentru că – am văzut – avem un vot comun PNL-PSD în Parlament, avem această alianţă refăcută la nivelul Parlamentului, dar eu trebuie să mă asigur că iniţiez procedurile şi pun în mişcare acest instrument constituţional”, a arătat Anca Dragu într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.

Ea a menţionat că a discutat “în linii mari” cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, despre o eventuală convocare a plenului reunit.

“Am discutat vineri, în linii mari. Astăzi trebuie să discutăm din nou. Avem o obligaţie, repet. Nu este vorba… nu este voinţa noastră şi nu putem să ne exercităm rolul de preşedinţi ai Camerelor în mod discreţionar”, a spus ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *