Lucrurile pe care trebuie să le eviți atunci când ești la volan

Cu toții facem unele greșeli, să fim sinceri sau cinstiți, dar cel mai important este să fim conștienți de ele și să încercăm pe cât posibil să le evităm și să nu uităm ceea ce am învățat la Școala de Șoferi București. În acest fel, vei avea mai mare grijă de mașina ta, dar și de viața ta sau a celor care participă la trafic.

O proastă poziție. În mod uimitor, în jur de 75% din oameni nu stau corect la volan. Scaunul este așezat prea sus deoarece au impresia ca vor vedea mai bine traficul sau că pot controla așa mai bine mașina.

Pe scaun ar trebui să stai în așa fel încât ca ochii tăi să ajungă pe la mijlocul parbrizului și pentru a avea la vedere toate lucrurile importante din bord. Poziția trebuie să fie dreaptă și umerii să atingă scaunul.

Stai cu mâna mereu pe schimbătorul de viteze. Dacă vei lăsa mereu mâna pe schimbătorul de viteze, te vei confrunta cu o mulțime de neplăceri deoarece acest lucru provoacă o presiune constantă. Pe o cutie de viteză clasică, acest lucru poate să ducă la o uzură prematură.

În plus, ambele mâini trebuie să fie mereu pe volan. În poziție corectă, bineințeles, pentru a se păstra un control corect al volanului. Dacă vrei să schimbi direcția de mers, nu uita că la școala Evodrive ai învățat să rotești volanul la un unghi corespunzător iar mâinile trebuie să fie perfect sincronizate, pentru a nu se încrucișa în timpul condusului. Pentru a nu pierde controlul, mâinile tale vor trebui să fie mereu la orele 10 și 12.

Ții mereu piciorul pe ambreiaj. Unele persoane țin mereu piciorul pe ambreiaj, chiar și la semafor. Dar o presiune constantă nu este suportată de ambrieja, deoarece energia este mult prea mare în permanență.

Iar pentru a accelera așa cum trebuie, motorul trebuie să ajungă la 1200-1500 rpm și nu la 800. Pedala de accelerație trebuie să fie apăsată ușor, nu trebuie să se audă zgomote deranjante, iar apoi trebuie luat ușor piciorul de pe ambreiaj și apăsată simultan accelerația.

Tot învârți de volan atunci când oprești mașina. Un lucru pe care avem tendința să o facem mai ales în locurile mai înguste. Dar la Școala de șoferi sector 3 nu te sfătuiesc specialiștii de aici să faci asta. Se va exercita o enormă presiune asupra compușilor direcției și acest lucru poate duce și la alte probleme ale mașinii și sistemelor sale.

Frânezi atunci când cobori o pantă. Dacă apeși mereu pe frâne atunci când cobori o pantă, chiar dacă apeși mai lejer, acest lucru va duce la supraîncălzirea plăcuțelor și discurilor de frână, care se vor încălzi și se vor distruge mai repede.

Nu folosești semnul de începător. Foarte mulți șoferi care sunt la început, nu vor să poarte prea mult celebrul semn galben al începătorului deoarece nu vor să fie ținta șicanelor în trafic a celor cu mai multă experiență. Nu trebuie însă să te lași intimidat, ci ar trebui să porți semnul până te simți foarte sigur pe tine. Sau mai poți lua ore în plus la Evodrive.ro – Scoala de soferi Bucuresti, de ce nu, deoarece nimeni nu s-a născut învățat.

Iei ore de condus doar atunci când vremea este foarte frumoasă. O greșeală foarte mare, deoarece trebuie să te obișnuiești cu orice tip de condus. Doar așa poți să conduci corect în orice situație. Deci la o școală de șoferi București, poți îmbina condițiile meteo și timpul pe timp de zi și cel pe timp de noapte pentru a deveni un expert cât mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *