Anchetă internă în Poliţia Braşov după ce doi agenţi din Codlea au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt, fără să o ajute

Date:

Conducerea Poliţiei Judeţene Braşov a dispus demararea unei anchete interne, după ce poliţiştii din Codlea ar fi lăsat victima unui accident rutier produs chiar în apropierea sediului Poliţiei să zacă pe asfalt, în ploaie. Deşi martorii l-au admonestat pe unul dintre poliţişti, acesta a rămas impasibil, scrie News.ro. Echipajul ambulanţei a ajuns la locul accidentului după 20 de minute.

PolitieFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de joi, pe strada Lungă din localitatea Codlea.

O şoferiţă de 19 ani a accidentat un bărbat de 35 de ani pe o trecere pentru pietoni aflată la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Codlea. Victima, rănită grav, a fost lăsată să zacă pe asfalt, fără ca vreunul dintre poliţiştii veniţi la locul accidentului să încerce să îi acorde ajutor.

Atitudinea poliţiştilor a provocat mânia martorilor. Un bărbat l-a admonestat pe unul dintre poliţişti, întreaga scenă fiind filmată.

„Pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăieşte, să vezi dacă respiră?”, îl întreabă pe poliţist un bărbat, iar omul legii răspunde: „Nu i-am luat pulsul…”.

„Păi de ce nu i l-ai luat, mă, că eşti învăţat… că ai făcut miliţia. E posibil aşa ceva? Un om să stea… ia uitaţi-vă la el! Şi nu faceţi nimic? Băi, nimic nu faceţi? Băi, în ce ţară trăim? Dacă îl mişc vă luaţi de mine. Îl mişc eu, dom-le, să văd dacă respiră. Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?”, se mai aude bărbatul spunându-le poliţiştilor.

Martorii acuză şi că ambulanţa a venit după 20 de minute la locul accidentului, deşi sediul staţiei locale este aproape.

Într-o declaraţie pentru Știrile ProTV, medicul Steluţa Coţiu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov a afirmat că echipajul s-a deplasat la locul indicat, unde nu a găsit nicio victimă, iar ulterior apelantul nu a ştiut să spună locul unde se afla victima.

„Cercetările vizează identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului…”

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au anunţat, prin Compartimentul Relaţii Publice, că se fac verificări interne.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în baza dispoziţiei inspectorului şef, a fost solicitată efectuarea de verificări, cu celeritate, prin structura de control intern. Cercetările vizează stabilirea situaţiei de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum şi stabilirea unor mecanisme de îmbunătăţire a modului de acţiune în ceea ce priveşte intervenţia în situaţii cu caracter de urgenţă. De asemenea, în acest context, s-a dispus reinstruirea poliţiştilor cu privire la modul de intervenţie şi de acţiune în situaţia sesizării/producerii unor astfel de evenimente. Reiterăm faptul că poliţiştii din cadrul instituţiei noastre au obligaţia de a manifesta profesionalism şi empatie în timpul interacţiunilor cu cetăţenii, mai ales în situaţiile în care viaţa şi integritatea fizică a acestora sunt in pericol. De altfel, fiecare misiune trebuie desfăşurată în spiritul respectului pentru lege şi pentru cetăţean”, a transmis conducerea Poliţiei Judeţene Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related