Andrei Baciu anunță lansarea unei linii telefonice pentru eliberarea certificatului digital. Românii pot cere diverse sfaturi

Invitat la Digi 24, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit despre eliberarea certificatului digital care atestă că te-ai vaccinat anti-coronavirus. Potrivit lui, autoritățile se așteaptă la ce este mai rău, motiv pentru care au înființat un centru call center. La acest centru, românii pot suna pentru a cere diverse sfaturi.

„O să avem un call center unde oricine are o problemă poate să sesizeze. Probleme vor fi sesizate și vor fi distribuite către autoritățile competente.

De exemplu, dacă un om se vaccinează cu a doua doză în România sistemul îl va percepe că e vaccinat doar cu o doză. Deci persoana ne va suna, ne va trimite documente și le va compara cineva, astfel încât să fie recunoscute.

Se face totul digital. Sunt foarte multe persoane care vor solicita acest certificat. N-aș vrea să fie definitoriu pentru subiectul nostru”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Autoritățile se așteaptă la un număr mare de români

Secretarul de stat Andrei Baciu a precizat că se așteaptă ca site-ul să înregistreze un număr mare de oameni chiar de la lansare. Din acest considerent, autoritățile au decis să nu comunice ora la care site-ul va fi lansat.

Sursă foto: Dreamstime