spot_img

Angajatorii pot să facă obligatorie vaccinarea anti COVID-19? Ce spun experții – Capital

Date:

Experții spun că angajatorii americani pot solicita angajaților să ia măsuri de siguranță, inclusiv vaccinarea. Asta nu înseamnă neapărat că oamenii vor fi concediați dacă refuză, dar s-ar putea să fie nevoiți să semneze o derogare, informează AP.

De asemenea, susțin tot experții, ar trebui să fie de acord să lucreze în condiții specifice, pentru a limita orice risc pe care l-ar putea prezenta pentru alții.

Angajatorii au, în general, un domeniu larg de aplicare” pentru a stabili reguli la locul de muncă, explică Dorit Reiss, profesor de drept la Universitatea din California Hastings College of the Law. „Aceasta este treaba lor.”

Regulile vor varia în funcție de țară. Dar Comisia SUA pentru Șanse Egale pentru Ocuparea Forței de Muncă a permis companiilor să facă obligatorie vaccinarea pentru gripă, indicând că angajatorii pot cere angajaților vaccinuri anti COVID-19.

Există excepții. De exemplu, oamenii pot solicita scutiri din motive medicale sau religioase. Unele state au propus legi care restricționează obligativitatea vaccinării din cauza statutului lor de „utilizare de urgență”, dar care ar putea deveni o problemă, deoarece Pfizer a cerut aprobarea completă.

Modul în care angajatorii abordează problema va diferi și el. Mulți s-ar putea să nu dorească să impună vaccinarea, din cauza sarcinii administrative de urmărire a conformității, a remarcat Michelle S. Strowhiro, avocat la McDermott Will & Emery. De asemenea, ar putea apărea revendicări legale.

Prin urmare, mulți angajatori vor încuraja puternic vaccinarea fără a o face obligatorie, a spus Strowhiro.

Walmart, de exemplu, oferă în prezent un bonus de 75 dolari pentru angajații care prezintă dovada că au fost vaccinați.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related