Anunț pentru toți clienții RCS&RDS. Măsura va afecta toți abonații | NEWS 2.0

Pe fondul creşterii diversităţii şi frecvenţei atacurilor cibernetice în România şi în regiune, Digi | RCS & RDS a testat şi va implementa o soluţie de suplimentare a nivelurilor de protecţie pe anumite porturi vulnerabile, care cresc expunerea reţelei la atacuri. Această soluţie constă în aplicarea unor filtre la acele porturi care ar putea fi expuse la agresiuni informaţionale. Măsura propusă de Digi | RCS & RDS are un impact minim asupra accesului la internet şi are drept scop asigurarea securităţii cibernetice în cazul unor ameninţări şi al unor posibile atacuri de amploare. 

”Digi | RCS & RDS acordă o deosebită importanţă siguranţei clienţilor, atunci când navighează pe internet. Pentru că securitatea cibernetică ne priveşte pe toţi, le propunem utilizatorilor şi abonaţilor să ni se alăture în această campanie de prevenire a evenimentelor informatice neplăcute şi să se informeze în legătură cu măsura propusă de noi. Precizăm că este o soluţie utilizată pe scară largă de către furnizorii de comunicaţii electronice şi este doar un prim pas  pentru o protecţie mai bună, în privinţa riscurilor cibernetice”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Digi | RCS & RDS.

Este important ca abonaţii să ştie că au libertatea de a opta pentru eliminarea acestor niveluri de protecţie prin intermediul contului Digi Care, dar odată eliminate aceste măsuri, cresc substanţial şansele de a expune atacurilor cibernetice atât propriile echipamente conectate la reţea, cât şi pe ceilalţi utilizatori ai reţelei.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *