”A ajuns să deţină recordul în această materie” | NEWS 2.0

“Cred că este evident pentru toată lumea că preşedintele Iohannis este interesat doar de campania electorală şi de dorinţa de a mai câştiga un mandat şi face gesturi care pun în pericol imaginea României. Blocajul la adresa Guvernului cred că a devenit principala preocupare a preşedintelui României, am văzut blocaj la numirea miniştrilor, am văzut acum blocajul în ceea ce priveşte bugetul… există sau nu există motive, preşedintele contestă la Curtea Constituţională orice. Cred că a ajuns să deţină recordul în această materie. Niciun alt preşedinte nu a abuzat de această prerogativă aşa cum o face dl preşedinte Iohannis. Şi prin această contestare s-a realizat o premieră nedorită: a demonstrat că nu este interesat nici de investiţiile în sănătate, nici de investiţii în educaţie, nici de creşterea alocaţiilor copiilor, nici de dezvoltarea comunităţilor locale”, a spus Dăncilă, într-un interviu difuzat miercuri seară de Antena 3.

Ea a mai spus că “este regretabil” faptul că  acesta nu îşi înţelege rolul constituţional şi în acelaşi timp “este îngrijorător faptul că prin acţiunile sale pune în pericol indicatorii macro-economici ai ţării”.  

“Parlamentul a votat acest buget care prevede creşteri substanţiale pentru sănătate, educaţie şi investiţii. Curtea Constituţionaălă a decis că este pe deplin constituţional, toată lumea ştie că nu există un motiv real pentru continuarea acestui blocaj. Eu am încredere în Parlamentul României că va analiza cu rapiditate această solicitare şi că va pune capăt acestui blocaj care aşa cum am menţionat anterior face rău României”, a adăugat premierul.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *