Apar tot mai multe dovezi că virusul a apărut în laborator – Capital

Dacă pînă mai ieri mulți oameni considerau scenariul de laborator drep un nonsens, acum par să nu se mai îndoiască. Însuși medicul Fauci crede acum că este posibil ca virusul să se fi dezvoltat „pe cale nenaturală”.

Virusul ar fi luat fiinţă în laborator

Scott Gottlieb, fostul comisar al Administraţiei pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) din SUA, susține că există dovezi tot mai multe că noul coronavirus a ieșit dintr-un laborator. „În urmă cu un an, oamenii care au spus că noul coronavirus provine, probabil, din natură, și foarte puțin probabil ca el să provină dintr-un laborator, aveau oarecum dreptate.

Pentru că acesta era scenariul cel mai probabil. Dar nu am găsit încă adevărata sursă a acestui virus”, a declarat Gottlieb a declarat pentru CNBC. „Și nu pentru că nu au existat încercări, ba chiar a existat o căutare exhaustivă”, a adăugat medicul.

Comentariile lui Gottlieb vin după ce un raport al serviciilor americane de informaţii arată că trei cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan au fost spitalizaţi în noiembrie 2019. Spitalizările au avut loc înainte de primul focar de coronavirus confirmat de China.

Simptomele virusului

Potrivit raportului, cei trei ar fi prezentat simptome atât ale COVID-19, cât şi ale unei boli sezoniere mai comune, cu o lună înainte ca China să anunţe începutul pandemiei în oraşul Wuhan.

Dezvăluirea apare în contextul în care membrii OMS analizează viitoarea fază a anchetei cu privire la originea covid-19. China a refuzat să predea date brute despre primele cazuri de covid-19 echipei OMS însărcinată să ancheteze cu privire la originea pandemiei, complicând eforturi ale unei înţelegeri a felului cum a început.

Statele Unite, Norvegia, Canada, Marea Britanie şi alte ţări au cerut deja o anchetă suplimentară şi un acces total la datele cu privire la primele stadii ale epidemiei.

OMS și cercetătorii chinezi au spus că cea mai probabilă teorie a originii virusului este că a fost transmis de la lilieci la oameni, printr-un al treilea animal. Nu este clar care a fost animalul respectiv.

“Când sunt prea multe coincidențe, când se pare că există prea multe lucruri care sugerează că acest lucru, e normal să te întrebi dacă chiar ar fi putut ieși dintr-un laborator”, a declarat Gottlieb pentru CNBC.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *