Aparat dentar – Avantaje si dezavantaje

Aparat dentar – Avantaje si dezavantaje

In ortodontia moderna, exista un numar mare de aparate dentare diferite. Un aparat dentar este cel mai eficient instrument care iti permite sa corectezi cele mai dificile cazuri de curbura a dintilor. Aparatele clasice dentare sunt inca lideri in popularitate in randul pacientilor, si totusi, dezvoltarea rapida a ortodontiei sugereaza ca viitorul apartine noilor tehnologii de varf, adica  o noua generatie de sisteme ortodontice.Orice sistem de suport este realizat din materiale inerte biologic, deci nu trebuie sa iti faci griji cu privire la prezenta unei bucati de fier in cavitatea bucala, mai ales daca ai o buna igiena orala. In prezent, producatorii moderni ofera cateva zeci de aparate dentare care difera in functie de material, pret, design exterior si trasaturi de interactiune intre elementele structurale. Tipul de aparat dentar este selectat de un specialist, dar intotdeauna se ia in considerare dorinta pacientului.

Aparatul dentar corecteaza muscatura

Aparatele dentare speciale sunt fixate pe dinti pentru a corecta muscatura si sunt fabricate  dintr-o varietate de materiale. Se diferentiaza intre ele prin inalta rezistenta, fiabilitate si siguranta in timpul utilizarii. Aparatele dentare metalice sunt foarte durabile si aproape imposibil de rupt, bratele lor nu coloreaza dintii in nuante intunecate, nu provoaca senzatii dureroase si nu duc la necesitatea scurtarii perioadei de terapie. Suporturile ceramice au un aspect mai atractiv, sunt confortabile, nu provoaca disconfort, sunt destul de durabile, nu dauneaza smaltului dintilor.

Aparat dentar din safir

Aparatul dentar din safir este, in general, aproape invizibil pe dinti si are un aspect estetic. Astfel de aparate dentare nu provoaca iritarea gingiilor, nu coloreaza smaltul dintelui in culori inchise si este foarte durabil. Aparatele dentare linguale nu sunt, in general, vizibile pe dinti, deoarece ele sunt instalate pe partea inferioara a dintilor. Acest dispozitiv nu este foarte solicitat, deoarece provoaca disconfort si dureaza mult timp sa te obisnuiesti cu sentimentele pe care le provoaca. 

Aparat dentar din titan

Aparatul dentar din titan este folosit pentru acei pacienti care prefera alte tipuri de materiale din cauza alergiilor pe care la au.  Titanul nu are efecte secundare si nu va deveni niciodata un provocator al unei reactii alergice. Orice tip de aparat dentar este selectat individual si numai medicul poate recomanda tipul de dispozitiv care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si pentru a obtine rezultate eficiente.

Dificultati dupa instalarea aparatului dentar

Daca stii in prealabil ce dificultati te asteapta in calea dobandirii unui zambet frumos, iti va fi mai usor  sa te obisnuiesti cu un aparat dentar. In fiecare an, mii de oameni opteaza pentru un aparat dentar si trec cu vederea peste micile neplaceri. 

Durerea. Nu exista durere la montarea unui aparat dentar. Acest lucru doar te ingrijoreaza in primele zile  dupa instalare si 1-2 zile dupa fiecare corectie. Durerea este exacerbata prin mestecare. Pentru consolarea fricosilor, exista mijloace de combatere a durerilor minore, cum ar fi nurofenul obisnuit, analginul si aspirina in majoritatea cazurilor, care scad sau reduc in mod semnificativ durerea. 

Leziuni minore ale obrajilor si gingiilor apar dupa instalarea initiala si dupa corectare. Pentru a atenua situatia, specialistul iti va recomanda o ceara speciala, pe care trebuie sa o lipesti pe partile proeminente ale aparatului dentar care intra in contact cu membrana mucoasa ranita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *