Ar trebui să ne fie frică să luăm împrumuturi?

0
1
Ar trebui să ne fie frică să luăm împrumuturi

Câte porecle ați auzit de o persoană care a luat un împrumut? De obicei se numește legat, condamnat, înrobit și așa mai departe. De ce oamenii sunt atât de părtinitori în a contracta împrumuturi și avem nevoie de curajul de a solicita unul? Toate acestea și mai multe lucruri interesante vor fi discutate mai jos.

Împrumutul este un instrument financiar

Împrumuturile au o istorie lungă împletită cu dezvoltarea omenirii, fie că este vorba de bani în forma sa actuală, aur, bunuri, alimente, resurse sau de altă natură. Adăugarea de mărfuri și burse de valori face imaginea și mai mare și mai complexă. Împrumutul este un tip de transfer de bani între diferiți proprietari cu garanția returnării acestora într-o sumă mai mare, adică cu profit. Uneori, însă, acest profit, dobânda care se percepe, este prea mare, iar atunci spunem că împrumutul este prea scump. Astăzi, statele au în vigoare legislație care nu permite ca ratele dobânzilor să fie excesive pentru a limita practicile neloiale.

Dacă ai nevoie de un împrumut, nu vei fi nici primul, nici ultimul. Te vei simți legat sau înrobit? Nu numai că nu vei simți așa, ci și dimpotrivă. Primirea sumei necesare are o mare oportunitate de a te simți eliberat de povara financiară și de a cădea „o piatră de pe gât”. Atunci de ce vorbesc oamenii așa? Una dintre cele mai mari temeri umane este frica de atașament. Rambursarea creditului înseamnă că debitorul va trebui să plătească rate pe câteva luni. Din acest punct de vedere creditele rapide sunt cele mai bune credite, deoarece perioadele de rambursare sunt destul de scurte și acest angajament durează foarte puțin. Adică doar pentru 2-3 luni, și uneori doar pentru una, o persoană rambursează împrumutul și uită că a avut vreodată împrumut.

Sfatul nostru este să aveți întotdeauna încredere în companiile înregistrate pentru împrumuturi rapide și să nu luați împrumuturi de la cămătari sau case de amanet dubioase. De asemenea, nu trebuie să oferiți documentele personale unor astfel de persoane sau alte documente importante, precum pașapoarte, notari, cărți de debit și credit etc. Trebuie să te uiți la împrumuturile de urgență în mod responsabil și să știi din timp cum vei acoperi banii împrumutați.

Este nevoie de curaj să iei un împrumut?

Curajul nu este ceva care pur și simplu iese din aer. Dacă ai probleme financiare și apare o opțiune de a le rezolva, curajul nu va fi tocmai subiectul de reflecție. Mai degrabă, veți avea nevoie de organizare pentru a merge la birou sau pentru a solicita bani rapid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here