Arhiepiscopul Teodosie, noi declarații controversate: O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat miercuri, la Radio Dobrogea, că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască, potrivit News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului fusese întrebat de o femeie căsătorită cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Declarația arhiepiscopului vine după ce a sfătuit, într-o emisiune recentă la același post de radio, o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț că aceasta „trebuie să își ducă crucea” și să se roage ca Dumnezeu „să-i suplinească” bărbatului empatia.

„După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Radio Dobrogea, potrivit relatării News.ro.

IPS Teodosie răspunde, cu regularitate, întrebărilor enoriaşilor, la această emisiune.

„Trebuie să îți duci crucea”, a fost răspunsul lui Teodosie.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a subliniat Arhiepiscopul.

spot_imgspot_img