Armata trimite de urgență un avion cu militari din Forțele Speciale în Afganistan pentru repatrierea cetățenilor români blocați în Kabul – Defense

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marți, 17 august, pentru a efectua o misiune de urgență având drept scop evacuarea cetățenilor români din Afganistan. La bordul aeronavei se află, pentru protecție, o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României, anunță Ministerul Apărării.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetățenilor români evacuați din Afganistan în alte locații cu aeronave ale NATO.

Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situației de securitate din Afganistan.

Ministerul Apărării Naționale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții de siguranță.

Șaiseprezece dintre românii din Afganistan au reușit să părăsească această țară, iar la acest moment în capitala Afganistanului mai sunt 27 de români, a anunțat marți la prânz Ministerul român de Externe.

În cursul nopții de 16/17 august au părăsit Afganistan încă 16 cetățeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetățenii români aflați încă în Afganistan și care nu-și notificaseră prezența, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezența a încă 7 cetățeni români. În acest moment, conform evidențelor MAE, în Afganistan mai sunt 27 de cetățeni români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *