Armata ucraineană neagă retragerea tancurilor Abrams de pe front

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Brigada ucraineană care operează tancurile Abrams a negat informația că acestea au fost retrase de pe front, relatează Kyiv Independent.

Tancuri M1A1 AbramsFoto: Agerpres

„Tancurile fac o treabă grozavă pe câmpul de luptă și cu siguranță nu vom ascunde de inamic ceea ce îi face pe ei să se ascundă. În plus, nu ne vom lăsa infanteria fără un sprijin puternic de foc”, a spus pe Telegram Brigada 47 Mecanizată Separată a Ucrainei, care operează tancurile americane.

The Associated Press a scris pe 25 aprilie că, potrivit a doi oficiali militari americani, forțele ucrainene au retras tancurile Abrams de pe linia frontului din cauza riscului ridicat de detectare de către dronele rusești.

Potrivit oficialilor americani care au vorbit cu AP, dronele rusești au schimbat substanțial situația de la sol, crescând riscul de detectare al vehiculelor.

Cinci din cele 31 de tancuri au fost deja pierdute în urma atacurilor ruseşti, au spus ei.

Comentând afirmațiile, Brigada 47 și-a îndemnat urmăritorii să aibă încredere doar în informații verificate.

„Cu toate acestea, nu vom comenta public în ce scop, unde sau ce este transferat de către Forțele Armate ale Ucrainei”, a spus unitatea.

The New York Times a scris pe 20 aprilie că cinci tancuri Abrams au fost dezafectate în ultimele două luni de forțele ruse, în timp ce alte trei au fost avariate moderat.

Armata ucraineană nu a confirmat aceste cifre, deoarece rareori comentează propriile pierderi în război.

În ianuarie 2023, SUA au fost de acord să trimită Ucrainei 31 de tancuri Abrams, după o campanie agresivă, de luni de zile, a Kievului, care argumenta că tancurile, care costă aproximativ 10 milioane de dolari bucata, sunt vitale pentru capacitatea sa de a sparge liniile ruseşti.

spot_imgspot_img