15 judete din vestul tarii se afla sub Cod galben de canicula. De miercuri, avertizarea se va extinde in toata tara

Cinsprezece judete din vestul tarii se afla sub Cod Galben de canicula, iar de miercuri aceste judete vor intra sub avertizare Cod portocaliu, valul de caldura extinzandu-se in toata tara, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
Judetele vizate de aceasta avertizare sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Caras-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinti, Maramures, Mures, Sibiu, Salaj, Satu Mare si Timis.
Meteorologii avertizeaza ca in cursul zilei de marti (1 august), valul de caldura se va extinde in majoritatea regiunilor, iar in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade Celsius.
De asemenea, valul de caldura se va intensifica pe parcursul zilelor de miercuri si joi, urmand ca in cele 15 judete sa se instituie o avertizare Cod portocaliu de canicula.

“Miercuri si joi (2 si 3 august), valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara. Vremea va fi caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in general peste pragul critic de 80 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *