165 de persoane, supravegheate judiciar de politisti

Politia Romana a luat, in ultima saptamana, masuri pentru supravegherea judiciara a 165 de persoane, fata de care instantele de judecata au dispus masuri preventive neprivative de libertate. In aceeasi perioada, la nivel national, au fost inregistrate 18 inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere judiciara, dispuse initial, cu alte masuri.
In perioada 11 – 18 aprilie a.c., la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 165 de persoane. Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse.
Politistii desfasoara activitati specifice fata de 26 persoane, pe numele carora a fost dispusa masura arestului la domiciliu, fata de 138 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar si fata de o persoana pe numele careia a fost dispusa masura controlului judiciar pe cautiune.
Politia verifica, periodic, modul in care acestea isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta. Aproximativ 500 de politisti isi desfasoara, la nivel national, activitatea in cadrul structurilor de supraveghere judiciara.
In ultima saptamana, la nivel national au fost inregistrate 18 inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere dispuse initial cu alte masuri. Astfel, masura controlului judiciar dispusa initial a fost inlocuita in patru cazuri cu cea a arestarii preventive, iar in alte noua cazuri cu masura condamnarii cu executare.
Exemple:
I.P.J. Hunedoara – La data de 11 martie a.c., Tribunalul Hunedoara a dispus masura arestului la domiciliu fata de un barbat, de 31 ani, cercetat pentru comiterea infractiunilor de? constituire a unui grup infractional si vatamare corporala. La data de 16 aprilie a.c., aceeasi instanta a dispus inlocuirea masurii initiale cu cea a arestarii preventive, pe o perioada de 30 de zile, ca urmare a incalcarii obligatiilor pe care persoana in cauza le avea pe durata arestului la domiciuliu.
I.P.J. Galati – Sase persoane, cercetate pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si initierea, constituirea, aderarea la un grup infractional organizat, fata de care s-a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a controlului judiciar,? au fost condamnate, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *