Avionul disparut: Robotul submarin nu a depistat nicio urma a zborului MH370

Robotul submarin trimis pentru a sonda, intr-o zona limitata, fundul Oceanului Indian in cautarea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, a cercetat doua treimi din suprafata in zadar, au anuntat luni autoritatile australiene.
“Bluefin-21 a cercetat aproximativ doua treimi din suprafata zonei delimitate”, a afirmat Centrul comun de coordonare a agentiilor (JACC), care se ocupa de organizarea cautarilor zborului MH370. “Nimic nu a fost gasit pentru moment”, a precizat Centrul, potrivit Mediafax.
Robotul cerceteaza o zona restransa, delimitata gratie captarii semnalelor compatibile cu cele emise de bateriile unei cutii negre. Zona se situeaza la circa 1.700 de kilometri nord-vest de Perth, oras situat pe coasta occidentala a Australiei. Aceste semnale au fost captate in urma cu mai multe zile, de sateliti si vapoare care participa la operatiunile de cautare, inainte de descarcarea probabila a bateriilor emitatoare ale cutiilor negre.
Bluefin-21, care are forma unei torpile de cinci metri lungime, a efectuat in aproape o saptamana opt scufundari si a coborat dincolo de adancimea maxima (4.500 de metri) recomandata de fabricanti. Luni, a avut loc cea de-a noua scufundare. La suprafata, circa zece avioane militare participa la operatiunile de cautare, ajutate de 11 nave.
Zeci de ramasite au fost reperate in urma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *