30 de ani de inchisoare, pentru un ATENTAT impotriva Rezervei federale din New York.

Un cetatean din Bangladesh, suspectat ca ar avea legaturi cu Al-Qaida, a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare, vineri, pentru ca a vrut sa detoneze o bomba in fata Rezervei federale din New York in 2012, a declarat procuratura din Brooklyn, conform Mediafax.
Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis, in varsta de 22 de ani, era prezent la pronuntarea pedepsei sale de catre tribunalul federal din Brooklyn, in sud-estul New York.
“Tentativele de martiriu si de carnagiu ale lui Nafis au fost dejucate de vigilenta fortelor de ordine”, a constatat procuroarea Loretta Lynch.
“Acum va petrece urmatorii 30 de ani exact acolo unde l-au condus actiunile sale: intr-o celula de inchisoare”, a continuat ea.
Nafis, care sustine ca are legaturi cu Al-Qaida, a fost arestat la 17 octombrie in apropiere de sediul Fed, in sudul Manhattanului, unde a incercat fara succes sa detoneze o bomba de 450 de kilograme, nestiind ca FBI il supraveghea de mai multe luni . Nimeni nu a fost pus in pericol.
Tanarul – intrat in SUA cu o viza de student in ianuarie 2012 – a pledat initial nevinovat in fata unui judecator federal la Brooklyn, care a ordonat apoi mentinerea sa in arest fara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *