Ambasadele SUA din Orientul Mijlociu, REDESCHISE.

Statele Unite au anuntat, vineri, ca misiunile diplomatice din Orientul Mijlociu si Africa vor fi redeschise duminica, relateaza Mediafax. Totusi, ambasada SUA din Yemen va ramane inchisa.
Purtatoarea de cuvant a departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a precizat intr-un comunicat ca consulatul american din orasul pakistanez Lahore va ramane de asemenea inchis dupa ce personalul neesential a fost evacuat vineri in urma unor “amenintari”.
Cele 20 de ambasade inchise din cauza “amenintarilor” retelei extremiste se situeaza in Orientul Mijlociu si in Africa, insa cea de la Islamabad nu este inclusa.
Conform Psaki, 18 din cele 19 ambasade si consulate supuse acestei inchideri isi vor redeschide portile duminica, prima zi a saptamanii in majoritatea statelor musulmane.
Ea a declarat ca “ambasada noastra de la Sanaa, in Yemen, va ramane inchisa din cauza preocuparilor provocate de un sir de amenintari privind un eventual atac terorist realizat de Al-Qaida in Peninsula Arabica”.”Consulatul nostru de la Lahore, in Pakistan, care a fost de asemenea inchis din cauza unei alte amenintari, va ramane si el inchis”, a adaugat ea.
Obama: Gruparile regionale afiliate Al-Qaida raman periculoase
Gruparile regionale afiliate Al-Qaida continua sa “reprezinte o amenintare”, a apreciat Barack Obama vineri, apreciind totusi ca nucleul retelei extremiste a fost “desfiintat”.
Aceste declaratii, realizate in cursul unei conferinte de presa la Casa Alba, intervin in timp ce Statele Unite inchisesera in ultimele zile aproximativ 20 de misiuni diplomatice, mai ales in lumea musulmana din cauza riscurilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *