5 moduri neasteptate de a lucra mai inteligent, dar NU mai mult

Sunt cateva modalitati relativ simple de amunci mai inteligent, fara sa pierzi mai mult timp la serviciu, potrivit specialistilor HR citati de Cariereonline.ro.
1. Limiteaza-ti lista lucrurilor de facut
Listele ne ajuta, insa e bine sa notam doar cele mai importante trei lucruri. Iar lucrurile astea trei e bine sa le facem imediat cum ajungem la birou. Ba chiar sa incepem de acasa. Cu cat le amanam mai mult, cu atat vor fi sanse sa fim ocupati mai tarziu, sa nu mai avem timp sau sa uitam de ele. Daca vreti neaparat o lista mai mare, notati sarcinile secundare mai jos. In orice caz, asigurati-va ca le rezolvati mai intai pe cele importante.
2. Masoara rezultatele, nu timpul de lucru
Multi ne plangem ca in ziua X am stat la birou pana la miezul noptii, dar uitam ca acest aspect nu are neaparat legatura cu numarul de lucruri pe care le-am rezolvat. Trebuie pur si simplu sa notam ce am facut, nu cat stam la o sarcina, iar acesta e un aspect care tine mult si de atitudine. Daca aveti proiecte mari, poate e mai eficient sa le impartiti pe sarcini.
3. Foloseste-te de rutina
Daca nu stiti ce sa faceti mai intai, s-ar putea sa amanati lucrurile o vreme si sa pierdeti niste timp. De pilda, pana e gata cafeau, puteti sa verificati siteurile preferate, dar cand o aveti deja pe birou, e timpul sa va apucati de lucru. Sau, de exemplu, va apucati de lucru intotdeauna de la fix, nici mai devreme, dar nici mai tarziu. Astfel veti reusi sa nu mai amanati pana cand nu mai aveti de ales.
4. Afla ce iti consuma timpul
Una dintre problemele pe care le avem cu totii la birou este distragerea. Daca ne construim o rutina de lucru, ar fi bine sa incepem sa masuram exact si ce ne consuma timpul. Poate pirdem prea multa vreme pe retelele sociale, poate deschidem prea des siteurile de stiri. Mai multe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *