5 ponturi ca sa ne placa ziua de luni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Asociata cu un nou inceput, ziua de luni este privita de multi dintre noi, paradoxal, ca o zi grea, neplacuta si obositoare. Psihologii spun ca acest sentiment vine din dificultatea reluarii ritmului cotidian alert dupa perioada relaxanta a weekendului. In plus, anticiparea unor taskuri si obiective pentru noua saptamana ne impovareaza mental si volitional. Expertii citati de hufftingtonpost.com ne ofera insa cateva ponturi pentru a”a nu mai lua in tragic” ziua de luni.
1.Sa incepem ziua de luni cu rutina serii precedente
Cand te apuci sa faci exercitii fizice cu ce incepi? Cu incalzirea, desigur. Sa consideram deci serile de duminica o a”incalzire” pentru luni. Asadar, specialistii ne recomanda sa ne pregatim totul de duminica seara pentru a doua zi, sa ne facem o mica strategie de la momentul in care ne trezim pana cand iesim pe usa. Unii oameni au in sange ordinea de zi cu zi, au un adevarat talent pentru ritualul matinal, dar altii se mobilizeaza mai greu. Apoi, seara de duminica poate fi cu adevarat relaxanta in fata televizorului la un film, citind o carte buna inainte de culcare sau pur si simplu facand o baie fierbinte cu spuma.
2. Sa ne trezim suficient de devreme pentru a face lucrurile usor si relaxant, cu placerea din weekend
Multti dintre noi adora zilele de weekend pentru ca putem sa ne trezim la ce ora vrem, nu trebuie sa fim stresati daca suna?alarma si nu o auzim sau adormim la loc. Si totusi, pentru a nu intra in criza de timp, luni dimineata e bine sa ne luam o mica marja de siguranta trezindu-ne mai devreme cu 10 minute decat in celelalte zile. Psihologic, aceasta strategie ne ajuta sa ne pastram tonusul optimist si, eventual, ne putem chiar permite ca acest interval de rezerva sa-l folosim relaxandu-ne cu o cana de ceai sau savurand un pic mai mult cafeaua de luni dimineata.?
3. Sa ne propunem o tema a saptamanii?
Fie ca este vorba de o maxima, un citat sau un refren care ne place si ne motiveaza, fie doar o mini-rezolutie de inceput de saptamana, ar fi utila stabilirea unei teme gen „Mantra de Luni”. Poate fi pusa inclusiv pe frigider sau pe coltul monitorului. Este o mica interventie terapeutica la nivel mental, care ne ajuta sa fim pro-activi si focusati pe ceea ce ne dorim pe termen scurt.
4. Sa privim obiectivele saptamanii ca pe oportunitati, si nu ca pe obligatii
Ce astepti cu nerabdare sa se intample saptamana aceasta? Psihologii spun ca este intrebarea cheie care poate face diferenta in modul in care percepem ziua de luni. Si in special daca abordam lucrurile in termeni de oportunitati si satisfactii, decat obligatii si corvoada. Mai ales …

spot_imgspot_img