6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in bucatarie
Nu trebuie neaparat sa fii master chef ca sa gatesti precum unul. Sunt o multime de tehnici pe care, daca le stapanesti, vei aduce in propria bucatarie savoarea preparatelor din gastronomia lumii.
Julien
Julien presupune taierea legumelor, in fasii subtiri, de 2-4 cm lungime si 2-3 mm grosime. Nu trebuie neaparat sa stai cu rigla sa le masori, ci sa te apropii, cat de cat, de dimensiuni. Daca le faci mai groase, vor purta denumirea “jardiniere”.
Sifonad
Termenul “sifonad” se refera, in general, la ierburile aromate si la legumele cu frunze. Acestea trebuie sa fie rulate, apoi taiate subtire.
Blansare
Blansarea este o tehnica ce presupune introducerea in apa clocotita, pentru foarte scurta vreme, a legumelor sau a carnii. Dupa blansare acestea se scot imediat si se introduc in apa rece.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2
Cuvinte cheie: bucatarie franceza, special feed, tehnici frantuzesti bucatarie
Urmareste Sfatulparintilor.ro Facebook si primesti zilnic informatie si inspiratie!
Aboneaza-tela Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro …