68 de copii morti in atacul ce a vizat un convoi de evacuati sirieni

Cel putin 68 de copii se numara printre cei 126 de oameni ucisi in atacul cu bomba care a vizat autocare cu refugiati din orase siriene aflate sub asediu, au declarat activisti citati de BBC News, via Digi24.
Sambata, un vehicul plin cu explozibili a fost detonat intr-un convoi din apropiere de Alep. Bilantul acestui atentat, care nu a fost revendicat, risca sa creasca, avand in vedere starea grava a unor raniti, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care se sprijina pe o vasta retea de activisti si de surse.
Separat, mai multe persoane, majoritatea copii, au fost ranite in bombardamente care au vizat capitala tarii, Damasc. Atacul avut loc la Rashidin, la vest de Alep, in jurul orei locale si a Romaniei 12.30, la un punct de control unde urma sa aiba loc schimbul de refugiati.
Un kamikaze care conducea masina-capcana s-a aruncat in aer in apropiere de autocare, a anuntat organizatia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra. Cel care s-a aruncat in aer ar fi spus ca transporta provizii pentru oameni.
Mii de persoane evacuate atat din zone controlate de rebeli, cat si din zone controlate de Guvern sunt blocate in teritoriul inamic de vineri, precizeaza News.ro. Un corespondent AFP a declarat, inainte de explozie, ca autocarele care transportau persoane evacuate din zonele controlate de Guvern nu se mai miscasera de 30 de ore.
Semiluna Rosie siriana distribuia mancare si apa pasagerilor. Guvernul sirian si fortele rebele au inceput joi o operatiune de a evacua oamenii din patru orase asediate. Este vorba despre locuitorii din Foah si Kefraya, doua orase controlate de nord-vestul tarii, si despre cei din orasele controlate de rebeli, Madaya si Zabadani, din apropiere de Damasc.
Potrivit estimarilor, peste 30.000 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *